Surprizbozan: . Bu konularda cok bir bilgim yok, sadece başımdan gecen olayları anlatmak ve sizleri bu konuda bilgilendirmek istiyorum.

Oncelikle elimde ki kart Zotac'ın 1660 SUPER modeli, Şubat ayında mining'e başladım ve Mart'ın ilk haftalarında falan sonlandırdım, başlama sebebim tabii ki ihtiyaclarımdı, kendi ihtiyaclarımı karşıladım. Surprizbozan: . Yeri geldiğinde eve yemek falanda soyledim .

1660 SUPER ile yaklaşık, 30 mh/s gibi değerlerde kazdım overclock yaparak, ilk başlarda Ethermine havuzunu kullandım, sonrasında gunluk verdiğini duyarak Binance Pool'a gectim. Ethermine'da mining yaptıktan on dort gun sonra size ETH'lerinizi veriyor, azami sınır ise 0.01 ETH. Kısacası 14 gunden daha az surede 0.01 ETH'ye ulaştıktan sonra, gunluk olarak Binance Pool'dan kazmaya devam ettim. Ethermine'da Phoenix Miner, Binance Pool'da ise NBMiner kullandım.

Gelelim olay mevzuya: Mining yapılan kart alınır mı? Mining yapmak karta zarar verir mi? Mining yapmak zararlı mı?
Arkadaşlar, mining yapılan kart bal gibi alınır, paranız yok ise. Mining yapmak karta zarar verir, fakat buyutulduğu kadar değil. Sabaha kadar BF1 oynamak ile sabaha kadar mining yapmanın arasında bir fark yok. Bu tamamen benim goruşlerim, benim gorduğum kadarıyla. Eğer başınıza bir şey gelirse sorumluluk kabul etmiyorum.

Kışın mining yapmak buyuk avantaj oldu benim icin, yaşadığım bolge oldukca sıcak ve kurak olduğu icin hava koşulları bilgisayarımı fazlasıyla etkiledi, ilk başlarda pek bir ayar bilmiyordum ve kartıma overclock yaparak 70 dereceleri gorerek kazım yapıyordum, havalar soğuk olduğu zaman camı acıp 67 derecelere kadar iniyordu, daha sonrasında bir kac ayar yaptım MSI Afterburner'dan undervolt vesaire uyguladım, 57 derecelere kadar gordum, fakat undervolt ile 60 derece sabit kazım yapıyordum.

LTC'ye donuşturme sebebim, parayı direkt olarak Binance'den cekmeyip BTCturk'e coinleri gonderip oradan parayı cekmem oluyordu. Binance ETH gonderme işleminde 85 TL komisyon aldığı icin bende en uygun LTC'yi sectim cunku komisyon 2 TL alıyordu.

Yaptığım ayarlar ise şu şekilde:

Oyun oynarken ayarları eski haline getirip Power Limit'i aynı bırakıyordum, kartın ısınmaması icin.
Mining yaparken oyun oynayamazsınız, oynarsınız elbet fakat Mh/s'nız fazlasıyla duşuyor, orneğin League Of Legends oynarken Mh/s değerlerim 9'u bile buluyordu.

Kısacası ben ilk başlarda yaptığım hataları sizin yapmamanız, sizlere kısa bir ozet gecmek gerekirse:

Kartınıza undervolt uygulamanızı tavsiye ederim.
Binance Pool kullanmanızı tavsiye ederim.
Bilgisayarınızı soğuk bir odada kullanmanızı tavsiye ederim.
İnternetten kendinize ozel ayarlar bulmanızı kartınıza ozel ayarlar bulmanızı tavsiye ederim.
Surprizbozan: . Paranızı carcur etmeyin

Soyleyeceklerim bu kadar, size bir yararım olduysa teşekkur ederim, aklınıza takılan başka bir soru var ise sorabilirsiniz.