Ekran Hz'ını duşurmek, ozellikle AMD kartlar yuksek Hz'lerde cok fazla guc tuketiyor zaten kazım yaparken oyun acamayacağınıza gore yuksekte kullanmak mantıklı değil. Ben 50 olarak ayarladım. Driver uzerinden ozel ayarla 30-35'e bile duşurebilirsiniz.
Harddisk'lerin kapanma suresini duşurmek, harddiskler 10-12 watt, SSD'ler 5-6 watt tuketiyor. Ekranı kapattıktan sonra fazladan 20 dakika calışmasına gerek yok. Bilgisayarınızı kullanırken etkilemeyeceği icin bunu istediğiniz kadar duşurebilirsiniz.
İşlemci kullanımını ekranı kapatmadan once %0 olarak ayarlamak. i5 9400f'de bu değerlere alınca 4-5 watt harcıyor kendi haline bırakınca arka plan hizmetleri vs. surekli calıştığı icin işlemci kullanımını dalgalandırıp 15-20 watt'lara kadar cıkartıyor. Kullanırken %50'ye alıyorum.
Masaustunu kapatmak. Gorev yonetici > detaylar > explorer.exe. Kullanacağınız zaman tekrar acarsınız.
Ekran kapanma suresini azaltmak, ozellikle benim gibi fareniz cok hassassa ters cevirmenizi tavsiye ederim. En ufak titreşimde ekranı acıyor monitoru kapatıyorum ama ekran kartını fazladan bu işle yormaya gerek yok.
Gereksiz servisleri devre dışı bırakmak, Technopat'ın bu konu hakkında makalesi var ona goz atmanızı tavsiye ederim:
Aklıma gelenler bunlar. Sizin de bildiğiniz tavsiyeler varsa yazarsanız cok sevinirim.