Ben bir TURK Genciyim...
Her filiz gibi, her fidan gibi beslendiğim bir toprak var.Turk Tarihi işte bu toprak.Ben Turk Tarihi'nde yetişiyorum.Kokleri sağlam yerde.
Ben bir TURK Genciyim...
Bakmayın yaşımın kucuk olduğuna, yureğim Tanrı Dağı kadardır benim.Sesim buralarda cıkmıyor ama bir Otuken'e gidebilsem, kukrediğimde dağları bile sallarım.
Ben bir TURK Genciyim...
Ecdadım yelesi gur yağız atların sırtında buyumuş.Ben ata binemedim ama o ecdadın torunuyum.Butun dunya bana evladı Fatihan der.
Ben bir TURK Genciyim...
Kalbim yuksek dağların doruklarındaki karlar kadar temiz, duygularım Torosların bağrından kopan pınarlar kadar berraktır benim.Benim hayallerimi dudağı boyalı, tırnağı ojeli kızlar değil ULKU denen nazlı gelin susler.Omrum Kızıl Elma'nın peşinde koşarak gecer.Ben hayatın her acısını yaşamadım.Ama oğrendim ve anladım ki gercek mutluluklar bir acının, bir cilenin arkasında saklıdır.İnsanlara baktım neyin arkasından koşuyorlar diye; gordum ki kimileri para, ev, araba, kadın, makam gibi şeyler icin calışıyorlar.Ulaştığı zaman aradığı guzelliğin o olmadığını anlasa da nafile.Bir omur bunların peşinde gectikten sonra istediğin kadar dizlerini dov ne fayda?Kimileri de Allah rızası kazanmak icin calışıyor.Belki karnı yarı tok bunların, belki soğukta giyecek paltoları yok ama onlar Allah katında kutlu insan olacaklardır.O insanlar gibi olmak istiyorum.Peşinden koşarken bir ulkunun;ayağıma dikenler batsa da donmeden koşmaya ant iciyorum.
Ben bir TURK Genciyim...
Ve gelecekten cok umutluyum.Niye mi?Tarihte bizim ustumuzde oynanan oyunlar savaş oyunlarıydı.Savaşla bizi kokten silmek mumkun değildir.Ama bugun kulturumle, dilimle, dini inanclarınla, ahlakımla oynamak isteyenler adeta kopek surusu gibi cevremi sarmış.Ben tarihte olduğu gibi bugun de yenilmiyorum.Cevremi saran kopek surusunu bozkurt bakışımla korkutabileceğimi biliyorum.Buna guveniyorum belki.
Kurşad ile birlikte saray basan ismi bilinmeyen 40 kahraman gibi, Cin'e akın eden binlerce kahraman gibi, Fatih'in İstanbul'u fethinde Alparslan'ın Bizans'ı yenmesindeki isimsiz kahramanlar gibi nice kahramanlar yetiştiren milletin son umuduyum.Ve kararlıyım.Cevremdeki kulturel yozlaşmalara rağmen yoldan cıkmamaya kararlıyım.Buhranların ve sıkıntıların girdabından uzak bir yerde kendimi bulduğum gun, işte o gun ben de bir kahraman gibi yaşayıp olmeye kararlıyım.Ustelik ben babam gibi cocuklarıma Arapca isimler koymayacağım.Ben yavrularımı Turkce adlarla cağıracağım.Onların onune televizyon değil, Dede Korkut hikayeleri koyacağım.Benim gibi yetişen nesil bunu yapacak.Sonra yetiştirdiğimiz dava erleri arzuladığımız hayalleri getirip koyacak mezarlarımızın başucuna.
Ben bir TURK Genciyim...
Ben bir değil, milyonlarca TURK genciyim.TURK gencliğinin sesiyim ben.
HAYKIRIYORUM!... ARIYORUM!... BEKLİYORUM!...
alıntı
Ben bir TURK Genciyim...
Tarih0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Tarih
- Ben bir TURK Genciyim...