VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın İtalyan başantrenoru Giovanni Guidetti, ulkesinin milli takımıyla mucadele ederken ırkcılığa varan sert eleştirilere maruz kaldığı gerekcesiyle İtalyan Milli Takımı'nı bırakmayı duşunen Paola Egonu'ya destek verdi. Guidetti, ulkesinin onde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a verdiği demecte, Egonu'nun bu sezondan itibaren VakıfBank forması giyeceğini hatırlatarak,
"Paola'nın bizimle oynayacak olmasından dolayı hem mutluyum hem de onur duydum." ifadelerini kullandı.

Guidetti, Egonu'nun dunyanın sayılı oyuncularından biri olduğunu belirtti. İtalya Milli Takımı'nın 2022 Dunya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ucuncu olmasının ardından Egonu'nun kendisine yonelik ırkcı yaklaşımlardan şikayetci olmasına ve milli takıma devam etmeyeceği yonundeki acıklamasına değinen Guidetti,
"Paola'nın kolay bir donemden gecmediğini biliyorum. Ne yazık ki spor boyledir. Kazanırken seni goklere cıkarırlar, kaybedince sert şekilde eleştirilirsin. Aynı şey, Dunya Kupası'ndan sonra benim de başıma geldi Turkiye ile. Bu nedenle bu tecrubesi onun icin cok iyi olacak." yorumunu yaptı.

Turkiye'nin Egonu'ya iyi geleceğinin altını cizen Guidetti,
"Buranın onun icin doğru yer olduğuna inanıyorum. Burası buyuk bir aile, tabii ki uyulması gereken kuralları var. Sporcularını korumasını bilen buyuk bir takım burası." değerlendirmesinde bulundu.

2022 Dunya Şampiyonası ucunculuk macında İtalya'nın ABD ’yi 3-0 yenip, bronz madalya kazandığı mac sonunda Egonu, menajerine kendisine yonelik ayrımcı eleştirilerden dert yanarak,
"Yeter artık. Bana neden İtalyan olduğumu dahi sordular. Artık yoruldum. Milli takıma devam edecek miyim bilmiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Egonu ’nun bu sozleri, yıldız voleybolcunun
"milli takımı tamamen bırakacağı" şeklinde yorumlanmış ancak menajeri Marco Reguzzoni, Egonu ’nun
"sadece bir mola" vermek istediğini belirtmişti. Bu gelişmeler uzerine, İtalya Başbakanı Mario Draghi, 23 yaşındaki Egonu'yu, bizzat telefonla arayarak destek ve dayanışmasını ifade etmişti.