yabancı kişilerin sozleri unlu kişilerin isimleri tarihi kişiliklerin isimleri tarihi unlu insanların
•Komedi bitti(Ludwig Van Beethoven)
•(“Tanrı ruhunu affetsin” diyen papaza cevabı) Neden olmasın?Ne de olsa kendi malı değil mi?(Charlie Chaplin)
•Kimse bana inanmayacağı icin,gorduklerimin yarısını bile anlatmadım(Marco Polo)
•Biraz dinleneyim (Namık Kemal)
•İşte bu fena(Peyami Safa)
•Bu muthiş harp beni bitirdi(Franz Joseph Haydn)
•Hadi oradan.Son sozler,yeterince doğru soz soylememiş aptallar icindir.(Karl Marx)
•Bir merdiven cabuk bir merdiven getirin( Nikolay Gogol)
•Allah memleketimi korusun,millete zeval vermesin,haydi Allahaısmarladık (Fatih Ruştu Zorlu)
•Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf,hicbir şey koymayınız (Eugene Delacroix)
•Ah iyi olsam,terliklerimi giysem,şu odada dolaşsam,şu koşeye gecsem,resimlerimi yapsam (Cemal Nadir)
•Her şey bitti artık cok gec (George Gordon Byron)
•Biraz daha ışık (Johann Wolfgang von Goethe)
•Ya duvar kağıdı gidiyor yada ben (Oscar Wilde)
•Olmek kaderde var yaşayıp kohnemek hazin.Buna bir care yok mu ya Rabbil alemin? (Yahya Kemal Beyatlı)
•Hepiniz hoşcakalın (Hert Crane)( ABD li şair 1912 de intihar etmek icin gemi guvertesinden atlarken)
•Ben gorevimi burada bitiriyorum(Albert Einstein)
•Olumun tadı dilimin ucunda.Bu dunyadan olmayan bir şey hissediyorum.(Wolfang Amadeus Mozart)
•İceri girmeliyim sis yukseliyor(Emily Dickinson)
•Calışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği icin Tanrı’yı ve insanlığı gucendirdim(Leonardo Da Vinci)
•Yakın ışıkları.Eve karanlık gitmek istemiyorum.(O’Henry)
•Cok guzel,yani onu yukarıdakilere anlatırım(Alfred E. Housman)(İngiliz şair 1936 doktorunun anlattığı fıkrayı dinledikten sonra)
•Kimse anlamıyor mu?(James Joyce)
•Herkes olur ama bana bir ayrıcalık tanınır sanıyordum.Ne olacak şimdi?(William Saroyan)
•Beni bir antika olarak saklamaya calışıyorsun,ama işim bitti.Oleceğim(George Bernard Shaw)
•Tamam Mabel geliyorum(Thomas Wolfe(olmuş karısına sozleri)