[h=3]Cinsel Terapi Nedir? [/h][h=3]Eşlerin kendilerini ve birbirlerini tanımaları yatağa neleri taşıdıklarının farkında olmalarının sağlanması ve onların cinsel yaşantılarını olumsuz etkileyen duygu ve duşuncelerin cozumlenmesinin sağlanarak yataktaki gereksiz ve olumsuz duygulara neden olan kalabalığın azaltılmasıdır.[/h][h=3]Cinsel Terapi sureci nasıl işler?[/h]Bireysel ve eş ilişkisinin değerlendirilmesinden sonra, cinsel bilgilendirilmenin yapıldığı, psikolojik mudahalelerin kullanıldığı, pratiğe yonelik cinsel davranış egzersizlerininde yer aldığı her iki eşin katılımıyla yurutulen bir surectir.
[h=3]Cinsel İşlev Bozukluğu Nedir?[/h]Eşlerin, yanlış inanc ve eksik cinsel bilgiye sahip olmaları ya da kaygı, korku, sucluluk vb. duygular nedeniyle; cinsel hayatlarındaki doyum, mutluluk, doygunluk ve butunluk kalitesinin azalması ya da tamamen yitirilmesidir.
[h=3]Kadında Cinsel İstek Bozukluğu[/h]Yani bu aralar o kadar kotuyum ki; hic canım cekmiyor. Eşimde usteleyip duruyor. Aklı fikri o işte. Neden boyle oldum acaba
Devamlı ya da tekrarlayıcı bir şekilde cinsel etkinlikte bulunma isteğinin az olması ya da hic olmaması ile karşımıza cıkar. Sevişme isteğinin olmamasının yanı sıra, cinsel hayaller kurmak, cinsel konularla ilgilenmek, erotik yayınlara ilgi duymak da ya hic yoktur, ya da cok seyrek gorulur. Kadın herhangi bir cinsel etkinliği başlatmak ya da eşinin başlattığı cinsel etkinliğe katılım konusunda isteksizdir. Kadınlar en sık bu nedenle tedaviye başvururlar. Psikolojik hastalıklar, istenmeyen cinsel deneyimler, stres, hormonal bozukluklar, cinsel yaşamın monotonluğu, doğum ve eşler arasındaki sorunlar cinsel isteksizliğin sebebi olabilir.
[h=3]Kadında Orgazm Bozukluğu[/h]Bazen arkadaşlarımla konuşurken duyuyorum. Anlatıyorlar. Akşam acayip iyiydi. Boylesini yaşamamıştım diye. Ben hic kendimi kaybettiğim delirdiğim bir cinsel birleşme yaşamadım. Ama bunu kimseyle de paylaşmıyorum. Ayıp olur herhalde di mi? Eşim uzulmesin diye de numara yapıyorum yatakta. Ama umidimi yitirmedim. Belki bir gun olur.
Surekli ve tekrarlayan bir bicimde cinsel birleşme ile orgazm olamaması veya nadiren olması durumudur. Bazı kadınlar hayatları boyunca hic orgazm olmamışken, bazısı da cok nadiren olmuştur. Bazı kadınlar masturbasyon ile orgazm olabilirken, cinsel birleşmede orgazm olamazlar. Bazı kadınlar ise hic masturbasyon bile yapmamışlardır. Masturbasyonla orgazm olabilen kadınların tedavisi daha kolaydır. Bazen kadındaki orgazm gucluğunun temel nedeni, erkekteki erken boşalmadır. Bu nedenle problem cok detaylı sorgulanmalıdır

[h=2]Ankara Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]