Oncelikle konuyu biraz araştırdım ve cok farklı goruşler okudum. Kimisi madenciliğin ekran kartını mahvettiğini, kimisi uygun değerler ile bir sıkıntı olmayacağını soylemiş. Bu konuda profesyonel bir goruşum yok ama şunu soyleyebilirim; Cyberpunk 2077 oynarken ve madencilik yaparken sıcaklık verilerini karşılaştırdığımda VRAM sıcaklığı haric GPU ve hotspot değerlerinin daha duşuk olduğunu gordum. Oyunda GPU sıcaklığı 78 derecelere kadar cıkarken, mining esnasında 60 derece gordum en fazla. Buradan diyebiliriz miyiz ki "mining kartın performansını uzun vadede duşuruyor" bilmiyorum. Olaya şoyle bakarsak normalde gunde en fazla bu yuke 3-4 saat maruz kalan ekran kartı mining esnasında saatlerce belki gunlerce calışıyor. Bu acıdan ekran kartı performansını uzun vadede duşurecektir bence. Şoyle bir durumumda var. Ben işim gereği işlemci kullanarak gunler boyu render alıyorum coğu zaman. Mining ekran kartını oldurur diyen arkadaşlar acısından ben işlemciyi mahvediyorum o zaman. Bu konuda goruşlerinizi merak ediyorum. Ekran kartı ayarlarını, sıcaklık değerlerini ve kazım hızını fotoğraf olarak paylaşıyorum.
Dosya Ekleri