Selam arkadaşlar, daha lise donemindeyim kenarda duran 305 dolar + 900TL'im var, ailemin maddi durumu iyi fakat boyle bir iş icin gidip de bana lise donemindeyken sermaye ayıracaklarını sanmıyorum ki annem ve babam kripto işlerine fazlaca karşı. Şu anda halihazırda 3070 ekran kartına sahip bir bilgisayarım var ve 60-65mh/s kazım yapabiliyor.

Ben, gunluk 35-40TL getirisi olacak, enazından ayda 800-900TL kazandıracak ve kendini 6 ay ile 1 yıl arasında amorti edip kazanca gecirebilecek bir sistem toplamak istiyorum. Anakart, işlemci gibi şeyleri halledebilirim daha once rack server toplamışlığım var az cok biliyorum oralardan. Hive OS gibi yazılım kurulumlarınıda yapabilirim kendim yazılım ile uğraşıyorum.

Sadece 5000TL butce ile hangi ekran kartlarını alsam, gunluk 35TL'den aylık 1050TL elde edebilirim (elektrik masrafını saymadan.)?
Bu iş daha cok geleceğe yatırımlı bir iş olacağı icin ekran kartları eskidikten sonra tanıdığımız internet Kafe'lere veya Sahibinden'den satmayı ve daha iyi ekran kartı almayı duşunuyorum fakat şimdilik gunluk 30-35TL (45-50MH/s Ethereum) veya başka bir coin ile getirecek 1 veya 2 ekran kartı arıyorum. Kendi ekran kartımı Mining'e koymak isterdim fakat fazlaca oyun oynuyorum ama oda duşunulebilir, onerilerinizi ve yapabileceklerimi yazarsanız cok sevinirim. Biliyorum bu donemde 5000TL fazla bir miktar değil ama daha lise doneminde olduğum icin aylık asgari ucret gibi bir hayat gecim miktarına ihtiyacım yok, amacım 4 sene sonra universiteye gectiğimde 4-5 ekran Kart'lı bir Mining'im olması. Bu'da gunluk 30TL kazandıracak bir sistem toplarsam 4 senede yaklaşık 43.200TL kazancım oluyor, elektrik masrafını saydığımızda bu kazanc yaklaşık 38000TL civarına duşuyor fakat bu benim icin yine buyuk bir kazanc şu anlık. Amacım dediğim gibi universite doneminde yazılım okuyup aynı zamanda kendi paramı kazanmak ve enazından yurt dışı'na gonderirlerse orada gecimimin buyuk kısmını kendim sağlamam.