sivasın yuzolcumu sivasin yuzolcumu konyanin yuzolcumu sivas aksu projesi
Oncelikle Sivasi biraz taniyalim.

Sivas Mezopotamya ve Karadeniz arasında kervanların gectiği bolgede olduğu icin, Selcuklular doneminde tuccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Ulkemizde Konya'dan sonra en cok Selcuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. 13.yuzyıla ait Gok Medrese, cifte minareli medrese ve mavi medreseleri cini sanatı acısından mutlaka gorulmeye değer yerlerdir. Ulu Camii ise 1100 yılında inşaa edilmiştir. Ayrıca Sivas Turkiye'nin yuzolcumu acısından en buyuk ikinci ilidir, başka bir ozelliği ise Turkiye'nin en buyuk yerleşim birimi olmasıdır.
Sivas coğrafi acıdan kırac, yeşili maalesef az, sert iklimli bir yerdir. Ikliminin elverdiği olcude yetiştirilebilen ancak tahıl urunleri, şeker pancarı, patates gibi urunlerdir.
Turk İstiklÂl Savaşının temellerinin atıldığı, Selcuklu devrinin dev eserleriyle suslu, yuzolcumu bakımından Konya’dan sonra ikinci sırada yer alan bir ilimiz. Sivas ili topraklarının buyuk kısmı İc Anadolu’nun yukarı Kızılırmak bolumunde diğer kısımları ise Karadeniz ve Doğu Anadolu bolgesinde olup, 35° 50’ ve 38° 14’ doğu boylamları ile 38° 32’ ve 40° 16’ kuzey enlemleri arasında yer alır. Kuzeyden Giresun, Ordu ve Tokat; doğudan Erzincan; guneyden Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri; batıdan Yozgat illeriyle cevrilidir. Trafik numarası 58’dir.

Bir kac foto:

Cifte Minare:


Sivas Aksu Projesi