Merhaba arkadaşlar. Bir suredir farklı coinler uzerinden mining yapıyorum. Şu anki mevcut ekran kartlarım (1080 Ti ve 2080 Ti) ile en iyi verim (Cuckatoo31 ve Cuckarood29 algoritmaları) alabileceğim coinleri kovalıyordum ve MWC ile karşılaştım. Şu an Nicehash'ten daha fazla gelir elde ediyorum ancak sistem Nhash'e gore biraz karmaşık. Her şeyden once kendine has bir minerı bulunmamakta. Dolayısıyla Gminer 1.96 kullanıyorum. Hashrate'i Nhash'e gore duşuk ancak coin piyasasındaki duşuş ve yukselişlerden kaynaklı olarak dolar bazında daha fazla getiri elde ediyorum. Henuz cekim aşamasına gelmedim. Yakın zamanda cekim isteği de oluşturarak yine bu başlık altından cekimin nasıl yapıldığını anlatmaya calışacağım. O yuzden cekim işlemi haric bağlantı nasıl yapılır, mining nasıl yapılır kısaca ozetleyeceğim. İhtiyacınız olan dosyalar:

1. Cuzdan : Bu linkten işletim sisteminize uygun olan cuzdanı indiriyorsunuz. Size 24 adet kelime veriyor. İlerleyen zamanlarda cuzdanınızı kaybederseniz bu kelimelerden yola cıkarak cuzdanınızı kurtarıyorsunuz. Dolayısıyla saklamanızı tavsiye ederim. Kendinize mail olarak gonderebilirsiniz, One Drive kullanabilirsiniz ya da kağıt kalem alıp bunu yazar ve muhafaza edebilirsiniz. Kurulum bittikten sonra size cuzdan adresi verecek, aynı Bitcoin cuzdanlarındaki gibi 30-40 harf-rakam kombinasyonu.
2. Miner : Bu linkten Gminer'ı indiriyorsunuz. Ben 1.96 surumunu kullanıyorum. Diğer surumler ile birbiri arasındaki ilişki ve farklılıkları siteden goruntuleyerek oğrenebilirsiniz. Gminer ayarlarını az sonra anlatacağım.
Daha sonra icemining sitesine giriyoruz, wallet kısmına tıklıyoruz ve search wallet kısmından da bir cuzdan oluşturuyoruz. Burada oluşturacağımız cuzdan, MWC cuzdandan tamamen farklı ve bağımsız.

Benim bu noktada cok kafam karışmıştı o yuzden yardım aldım ve bu sitede oluşturulan cuzdanın sadece miningten elde edilen geliri aktarma amaclı kullanıldığını oğrendim. Yine de MWC cuzdanın transfer icin kullandığı cuzdan adını burada kullandım.
Gminer ayar: Destek ekibi bana herhangi bir isim koymamın yeterli olacağını soyledi ancak zaten yapmıştım ve bir sorun cıkmayacağını soylediler. Cuzdan oluştuma işlemimiz bittikten sonra tekrar Gminer'ı acıyoruz ve icerisinde yığınla dosyanın arasından "MINE_GRIN31.BAT" dosyasına sağ tıklayıp not defteri olarak acıyoruz. Şimdi bu dosyayı duzenlememiz lazım:

Kod:Panoya kopyala
miner.exe --algo cuckatoo31 --server mwc-eu.icemining.ca:4001 --user (sitedekullandığınızcuzdanadı) --pass (RastgeleŞifre)

Şireniz onemli arkadaşlar. Cekim yapacağınız zaman sizden o şifre istenecek.Dolayısıyla itina ile bir şifre koymanızı tavsiye ederim.Duzenlemeyi yapıp kaydettikten sonra, "MINE_GRIN31.BAT" terminalini kullanarak mining işlemimizi başlatmış oluyoruz. icemining.ca sitesinden kazım gucunuzu, sistemizin ne kadar suredir kazım işleminde olduğunu ve mevcut kazım gelirinizi goruntuleyebilirsiniz.

Burada yaptığınız mining sonucu elde ettiğiniz MWC'leri goruntulersiniz. Dikkat etmeniz gereken hususlar ise ilk olarak cekim işlemini 0, 5 WMC ustune cıktığınızda yapabiliyorsunuz. Şu an benim hesabımda 0, 6 var ancak cekim yapamıyorum. Sebebi ise 0, 6 MWC'nin 0, 15'i henuz immature. Yani yetişkin değil. 0-24 saat arasında immature olan MWC'ler mature olacak ve cekime hazır olacaklar. Cekim işlemini henuz yapmadım. Yapmam gereken bir suru şey var ve zor geliyor bu yuzden Online destek talebinde bulundum ve bana yardımcı olacaklar. Cekim işlemini yaptğım zaman basit bir dilde size anlatabilmek icin yine bu konunun devamı olarak anlatacağım. Eğer aranızdan cok iyi yabancı dili ve kodlama konusunda iyi olan bir arkadaş bana yardımcı olmak isterse seve seve kabul ederim. Şimdilik goruşmek uzere.

Not: Bu bir rehber DEĞİLDİR. Sadece yaşanmış bir tecrubedir. Detaylı rehbere MWC'nin kendi sitesinden ulaşabilirsiniz. Kodlarla aram pek iyi değil, dolayısıyla dilimin donduğunce size bildiklerimi anlatmak istedim.

Mevcut kullandığım mining rig:
Anakart: ASUS B250 Mining Expert
GPU: 4 X Gygabite 1080 Ti F. E.
CPU: Intel Skylake Pentium G4400
RAM: 8 GB DDR5 2133 MHz
An itibariyle withdraw işlemini de gercekleştirdim. Size teker teker anlatacağım.

1. Adım : exe dosyaların indirilmesi
Kullanmamız ve indirmemiz gereken 3 adet dosya var. Bu 3 dosyanında aynı klasorde olması işlerimizi kolaylaştıracak. Dolayısıyla masaustunde bir klasor oluşturun ve bu klasorun adına da mwc_base koyun. Cunku withdraw esnasında surekli cmd komutları ile calışacağız.Dosya isimleri ve linkleri ise şoyle:

MWC-Wallet — https://github.com/mwcproject/mwc-wallet
MWC-Node — mwcproject/mwc-node
NGrok — ngrok - download

Şu an masaustumuzde bulunan mwc_base klasorunun icerisinde 3 tane exe dosyası bulunmakta;bunlar mwc.exe mwc-wallet ve ngrok

2.Adım : Node yuklenmesi:
İndirme işlemleri tamamlandıktan sonra oncede masaustune oluşturduğumuz mwc_base klasorune giriyoruz ve buradaki mwc.exe'ye cift tıklıyoruz ve senkronizasyonun tamamlanmasını bekliyoruz. Sync tamamlandığında Node'nin calıştığı cmd penceresinde Current Status : Running yazdığını gorursunuz. Bu işlemin tamamlanmasını lutfen bekleyiniz.

3. Adım : CLI wallet başlatma:
Şimdi bir cmd komut penceresi acıyoruz. Buraya şu komutu yazıyor ve enterlıyoruz Kod:Panoya kopyala
C:UserskullanıcıadıDesktopmwc_base

. Şu anki yazdığımız komut bizim yapacağımız tum calışmaların masaustunde bulunan mwc_base klasoru icerisinde bulunan dosyalar ile gercekleştirmemizi sağlayacak.
Surprizbozan İlk mesajda verdiğim cuzdan qtwallet idi,bu cuzdan masaustu icin kullanılabilmektedir.. Burada kullanacağımız cuzdan yine CLI wallet. İkisi de birbirinin aynısı dolayısıyla ilk indirip kullandığınız qtwallet'in şifresi ve size verilen 24 kelimelik şifre kurtarma kelimeleri burada da aynıdır. Eğer ki parolanızı unutmuşsanız veyahut emin olmak istiyorsanız Kod:Panoya kopyala
mwc-wallet.exe init -r

kodunu kullanarak şifre yenileme işlemini onumuzde acık olan mevcut cmd dosyasından yapabilirsiniz. Kodu girdikten sonra size soylenilenleri teker teker uyguladıktan sonra şifreniz resetlenecektir. Eğer qtwalleti hic indirmediyseniz ve bir şifre almadıysanız Kod:Panoya kopyala
mwc-wallet.exe init

kodu ile cuzdanınız icin yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Daha sonra Kod:Panoya kopyala
mwc-wallet.exe listen

kodu ile cuzdanımızı 'Listening' moduna alıyoruz. Bu "kulağım acık,gelecek olan coinleri dinliyorum" manasına gelmektedir. Bu pencereyi de kapatmıyoruz arkadaşlar. Şifrenizi sorarsa giriniz. Şifre yazılırken mevcut pencerede gozukmez ancak yazdığınız şifreyi hafızaya kaydeder. Sonra benim gibi "Ulan yazıyorum niye gozukmuyor bu" demeyin.

4.Adım : Ngrok kullanımı:
Masaustumuzde mevcut olan mwc_base klasorune girip ngrok.exe'yi calıştırıyoruz. Bu program bize gecici (8 saat) olarak port sağlayacatır. Acılan komut sayfasına şu kodu yazıyoruz Kod:Panoya kopyala
ngrok.exe http 3415

. Ngrok şu an bize gecici olarak bir port sağladı. Ve bu port sayfasından aşağıdaki gorselde verilen adresi kopyalıyoruz.

5. Adım : Cekim Emri Oluşturma:
Şimdi iceminin.ca sitesine giriyoruz. Mevzut sayfadan wallet kısmına tıklayarak orada bulunan Select Payment Method'tan tek secenek olan Other listener seciyoruz. Ve karşımıza gelen sayfada Listener url kısmına ngrokta bulunan adresi yazıyoruz. Mesela şoyle : http://80894c2e.ngrok.io. Parolamızı giriyoruz ve paymentin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu esnada calışmakta olan cmd pencerelerini kapatmayınız.
6.Adım : Param Geldi Mi?
Icemining sitesinde para gonderme durumunuz PAID olduktan sonra mwc-wallet.exe komut satırından Kod:Panoya kopyala
mwc-wallet.exe info

yazıyoruz. Sorarsa şifremizi giriyoruz. Bu esnada Node'nin hala calışır durumda olduğundan emin olun. MWC'lerin hesabınıza gecmesi işlem onaylandıktan sonra 5-10 dakika kadar surmektedir.

Bu şekilde 61 saatte harcanabilir 0.525 mwc elde edebilmişim .
Surprizbozan Şu anki 1 MWC fiyatı 14$