KAPUZBAŞI ŞELALERİ
Melekler Mekanı ben Kayserili değilim ama eşimden dolayı herkes beni kayserili kabul ediyor... Herekadar bu hoşuma gitmesede, eşimin memleketinin doğa harikalarına hayranım... Herkesin hayatında bir kere bile olsa bu dunya harikasını gormesi gerek...
Yuksekliği 40 ile 80 metre arasında değişen 7 tane şelaleden oluşmaka... Bu doğa harikasını gormeye gelen binlerce gunu birlik olmakla beraber konaklamalı ziyaretcileri kendisine hayran bırakıyor; şahsen ben bu doğal guzelliklerle dolu Aladağlarına hayran kaldım...

Şelalenin dokuluşu sırasında cıkardığı urpertici sesler ve goruntusu nedeniyle gelenleri etkileyip beyin yorgunlugu ve duşuncelerden carcabuk kurtararak, şaşkınlık icinde bırakıyor... Biz sabah erken saatlerde gitmiştik, ki erken gitmek lazım cunku şelaleye ulaşmak icin kullanılan yol hicte kolay olmayan yarı asfalt yarı toprak, inişli, cıkışlı, virajlı kısacası zor bir duzergahmış...
Gerci katlandığımız her şeye değdi..
Sabah saatlerinde şelalenin dokuluşunun cıkardığı sesi duyunca cok korkmuştum burda akşam olmaz, bu gurultu ne diye !!!!
Zaman gectikce anladım ki, o urperitici sesin dinlendirici ozelliği varmış..
Şehrin gurultusunden hep deniz kum başka bir şey yokmu diyenlere tavsiye edebileceğim en gorkemli yerlerden biri KapuzBaşı Şelaleri..

Şelaleye daha fazla yaklaşmak mumkun değil cunku dokuluşunun sertliğinden olsa gerek hem ıslanıyorsunuz hemde nefesinizi kesen bir oksijen birikimi oluyor..