Av sezonu balıkcıların yuzunu guldurmeye devam ediyor. Yurt genelinde havaların soğumasıyla birlikte balık tezgahlarına rağbet arttı. Karadeniz'de de bu yıl adeta palamut bolluğu yaşanıyor. Kasa kasa avlanan palamut, vatandaşlardan yoğun ilgi goruyor. İHA'nın aktarımına gore; Samsun'daki balıkcı tezgahında tanesi 30 ile 40 TL arasında satılan palamut fazlaca alınarak dondurucuda saklanıyor. Gecen yıl oldukca az cıkan palamudun bu sene bol cıktığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Kose,
"Bu ay Karadeniz ’de balık patlaması olduğunu soyleyebilirim. Şu anda palamudun 1 tanesi 1 kilo geliyor. Biz 3 tane palamudu 100 liraya satıyoruz. Şu anda vatandaşlar palamut almaya devam ediyor ve palamudu fazla alarak dolaplarını dolduruyor. Cinekopta da bir patlama olduğunu goruyoruz. 3 gun once 80 lira olan cinekop balığını şu anda 60 liradan satıyoruz. Bu yuzden de cinekop balığına da rağbet cok yuksek. Mezgidin kilosu 25 lira, istavritin kilosu 40 lira, barbunun kilosu 30 lira. Balıkların fiyatı şu anda cok makul. Vatandaşların rahatlıkla alabileceği fiyat aralığında. Samsun halkı bu sene daha onceden gormediği balık bolluğu gordu ve bolluktan dolayı balıkları cok ucuz fiyata yeme şansı buldu. Bugun hamsi de tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşların hamsiyi ozlediğini duşunuyorum. Hamsiyi 40 liradan satıyoruz." dedi.

Vatandaş Cetin Fidan, "
30 ’ar liradan 2 tane palamut aldım. Palamudun fiyatı bence gayet normal. Herkesin alabileceği fiyat aralığında olduğunu duşunuyorum. Hamsi daha yeni cıktığı icin fiyatı yuksek" diye konuştu.

Fatih Sarıoğlu,
"Palamutları fazladan alıp evde dolabıma koyarak stok yapıyorum. Bazen baktığınızda fiyatları 40-50 lira arasında oluyor. 25-30 liranın da palamut icin uygun bir fiyat olduğunu duşunuyorum. Şu anda palamut zamanı, hamsiye daha zaman var diyorum." şeklinde konuştu.