Unlu şarkıcı Sinan Akcıl, ikinci kez evlendiği oyuncu Burcu Kıratlı ile gectiğimiz mayıs ayında boşanmıştı. Boşanma surecinin ardından, ciftin birlikte buyuttuğu hayvanları gundem oldu. Evcil hayvanlar Burcu Kıratlı ile kalırken, Sinan Akcıl evladı gibi gorduğu hayvanlarına olan ozlemi ile dikkat cekti. Evcil hayvanlar icin bir yasa cıkartılması ve velayet davası duzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Sinan Akcıl, Ensonhaber'e konuştu. Acıklamalarıyla magazin gundemini sarsan Akcıl, Ensonhaber'e icini doktu. Popcu Sinan Akcıl,
"Acıkcası cok uzucu bir konu benim icin. Belki de bir yaraya parmak basmak icin de soylemiş olabilirim bunu. Cunku hayvanlar gercekten birer can oldukları icin ve yıllar icinde bir bağ kurulduğu icin gercekten kopmak... Beraber olduğun kişiden ayrılabiliyorsun belki artık duygularınla ilgili sorun olmuyor ama tabii bir bağ oluştuğu icin o kopeklerden ya da kediden ayrılmak cok zor oluyor. 
Cunku onları oğlum ve kızım diye sevdiğin icin gercekten bir baba yerine koyuyorsun, ilişkilerdeki sevimsiz ayrılıklardan sonra haliyle bir tarafta kalıyor o evcil hayvan burada da bir sıkıntı oluyor, obur taraf cok ozluyor ben cok ozledim mesela. O yuzden buna parmak basmak icin dedim ki mahkemeler bir velayet cıkartmalı ve anneye veriyorsa velayeti, hafta sonu babanın gorme hakkı olmalı. Hatta zorla getirilmeye kadar gidebilmeli ya da nafakaya bağlanmalı. Ben insanlardan pek ayırmıyorum hayvanları, o yuzden bu konuda bir yasa ve calışma bekliyorum yetkililerden, cunku yine orada bir can soz konusu. En azından hafta sonları gorme hakkı olmalı veya ihtiyaclarını hala ben karşılamalıyım. Normal bir boşanma davası nasıl goruluyorsa cocukların velayeti nasıl veriliyorsa hayvanların da velayeti verilmeli. Maddi acıdan hangi taraf daha acıksa o taraftan nafaka alınması gerek." ifadelerini kullandı.
"Mini ile Mira'yı evlilik surecinde mi sahiplenmiştiniz?" sorusuna yanıt veren Akcıl, şu ifadelerle devam etti;
"Mira 7 yıldır vardı, Mira'yı daha sonra sahiplendim. Onunla kurduğum bağ daha kuvvetli oldu, o yuzden aralarda icim bir cız ediyor. O yuzden kanunen boyle bir hak olmalı diye duşunuyorum. İnsanların beni desteklediğini goruyorum, bundan mağdur eminim bircok insan vardır. Zaten ayrılık surecini atlatmaya calışırken bir de bu ayrılığı atlatmaya calışıyorsun, bu biraz insanı zorlayan bir etap, hatta sırf bu yuzden ayrılığı geciktiren insanlar olduğunu duşunuyorum. Bu kişilerin kendi tasarrufuna bırakılmalı, yasayla garanti altına alınmalı." "Hayvanları hic gormedin mi?" sorusuna ise Akcıl,
"Aralarda gordum bir ara aynı binada oturmaya devam ettik, tabii bir sure sonra kopukluklar girdi icim cız ede ede ben de vazgecmek zorunda kaldım. Tabii ki annenin her zaman bakışı daha kuvvetli bakım konusunda ama ben burdan sesleneyim, nasıl yeni yasalar cıktı bu konuya da gercekten yasa cıkartmayı başarırız." şeklinde cevap verdi.

Bu sorunun karşı tarafa iletilip iletilmediği sorusunu yanıtlayan popcu,
"Evet o konuya sıcak bakmıyor. İkisini birbirinden ayıramam diyor. Bazen bir gun falan bende kaldı ama geri gondermek zorunda kaldım. Başka birileri daha sonra gelip de o evcil hayvanı sevsin de istemiyor karşı taraf, o benim cocuğum bizim cocuğumuzdu gibi. En azından ben yandım diğer ebeveynler de yanmasın. Bazı insanlar sacmaladığımızı duşunebilir ama ben bu konunun ciddi olarak tartışılması gerektiğini duşunuyorum." şeklinde konuştu. Sinan Akcıl, konu sonrasında şu anki projelerinden bahsetti. Akcıl,
"Konserlerimiz devam ediyor, Genclik Spor Bakanlığımızla cok guzel bir oluşum icine girdik. Şehir buluşmaları yapaya başlıyoruz. Bakanımıza Ensonhaber vasıtasıyla teşekkur ediyorum. Gercekten cok değerli bir Spor Bakanı'na sahibiz. Konserler yapacağız şehirlerde ve ertesi gunu acılan tesislerde oğrencilerle buluşma gibi bir proje bu. 25 ekimde Corum Hitit Universitesi ile başlıyoruz. Piyanist 3 ’e başlıyoruz, 200 binin uzerinde bir izlenme yakaladık. Calışmalar devam ediyor. Aleyna Kalaycıoğlu ile duet cıkardık Ebru Gundeş'in albumunde iki şarkım var, biri 'Aşığım Hala' ki cok cok onemsediğim şarkı, diğeri de 'Bembeyaz.' Aleyna'nın solo calışması olacak, var yani bircok kişiyle goruşme halindeyiz." şeklinde iletti.

Aleyna Kalaycıoğlu ile ilgili cıkan haberlere de değinen Sinan Akcıl, durumun arkadaşlık boyutunda olduğunu soyledi. Sinan Akcıl o ifadelerine şu cumlelerle devam etti;
"Aleyna cok yetenekli bir kız, Aleyna Tilki'yi gececek derken icimden gelerek soylediğim bir laftır, ki Tilki benim komşum cok severim. Son zamanlarda beni yeteneği ile heyecanlandıran biri oldu Aleyna. Yani bir Survivor başlığı adı altında kalmaması gerektiğini duşunuyorum, cok buyuk bir yeteneği var ve destek veriyorum. Surekli beraber vakit gecirdiğimiz icin, bu doğru, ben gazeteci olsam ben de şuphelenirdim ama şu anda boyle bir durum soz konusu değil, cok guzel arkadaşlık yapıyoruz, sohbet ediyoruz, muzik yapıyoruz hayırlısı diyelim. Oncelik benim icin onun notalara olan bağı ve muziğe olan saygısı ve sahnelere hızlı giriş yapmış olması. Benimle ilgili her boyle konuşmalar oluyor ama o iş Allah'ın takdiri."