Muğla ’nın Datca ilcesinde 14 Ekim Cuma gunu 17 yaşındaki D.A. isimli bir genc, yuruyuş yapan 45 yaşındaki Aygul Aksoy Yıldırım'a arkadan saldırarak taciz girişiminde bulundu. Neye uğradığını şaşıran talihsiz kadın, bir sure yaşanan boğuşmanın ardından tacizcinin elinden kurtuldu. Yıldırım, bağırarak cevreden yardım istedi. Kadının bağırması uzerine şahıs olay yerinden kacarken Yıldırım, durumu polise ihbar etti. Kısa surede bolgeye gelen ekipler, kadının ifadeleri uzerine bolgede araştırma yaptı. Yapılan incelemelerin ardından tacizci genc yakalanarak gozaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından D.A., adliyeye sevk edildi. Mahkemeye cıkarılan şahıs, tutuklanarak cezaevine gonderildi. Mahkeme oncesi adliye onune gelen kadın platformları uyeleri de talihsiz kadını adliye onunde yalnız bırakmadı. Adliye onunde mahkemenin sonucunu bekleyen kadınlar, kadına karşı şiddet ve tacizin onune gecilmesine dikkat cekerek yetkililerden destek beklediklerini belirtti. İHA'nın haberine gore, yaşadığı anları gozyaşları icerisinde anlatan mağdur Aygul Aksoy Yıldırım, "Her gun annemle aynı yolda yuruyuş yapıyorduk. Olayın olduğu gun de annemi eve bıraktıktan sonra benim boylarımda bir genc arkamdan saldırdı. Boynumu tuttu, ağzımı kapattı. Yerde surukledi. Sonra ağzıma bastırdı, nefes alamadım. Isırmaya calıştım, boğuştum. Vurdum, elini ısırdım. Bırakınca bağırmaya başladım. O sırada beni yola fırlattı. Bağırmaya devam ettim ama kimse gelmedi. Baktım adam kacmaya başladı. Ben de o sıra ne yaptığımı bilmeden peşinden koşmaya başladım. Daha sonra polisi aradım. Polis anında geldi, ambulans geldi ama adam yoktu. Kacmıştı. Hayatımı bitirdi. Butun hayatımı bitirdi. Hicbir şey yapamıyorum artık. Korkudan dışarı cıkamıyorum." dedi.