Adana'nın Cukurova ilcesinde, 30 Haziran 2021 tarihinde korkunc bir olay yaşanmıştı. Yaşanan olayda Okan Erdeve (47), sabah saatlerinde eşi İzel Erdeve ’yle (27) kıskanclık yuzunden tartışmaya başladı. İzel Erdeve, kocasını goğsunden bıcakla yaraladı. Genc kadın, 112 Acil ekiplerine haber verdi. Okan Erdeve, kaldırıldığı hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı. İzel Erdeve, eşini oldurduğu iddiasıyla Adana Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğune bağlı Cinayet Buro Amirliği ekipleri tarafından gozaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İzel Erdeve, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan İzel Erdeve yaptığı savunmada, ”Ben onu hep affettim. Duzelir diye cok bekledim. Surekli tedavi olmasını istiyordum fakat tedavi olmadı. Ben onu sevdiğim icin surekli affediyordum. Sucsuzum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı. Mahkeme heyeti, İzel Erdeve ’ye “kasten yaralama sonucu olum" sucundan verdiği 13 yıl hapis cezasını, eylemin "haksız tahrik altında" işlediği gerekcesiyle 3 yıl 3 aya indirdi. Duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezası, TCK'nin 62. maddesine gore 2 yıl 8 ay 15 gune indirildi. İzel Erdeve, hapis yattığı sure goz onunde bulundurularak tahliye edildi.