Merhaba oncelikle butce konusunda bir sıkıntım yok ama araba parası kadar da harcamak istemem tabi ki...
Bianchi Aspid 46 kullanıyorum. Bisikleti ikinci el olarak satıp daha yuksek bir model almak istedim ama satıştan zarara gireceğimi bildiğim icin vaz gectim. Onun yerine bisikleti yukseltmenin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.

Sormak istediğim sorular şunlar; Parcaları nereden bulabilirim ? Turkiye'den sipariş verebileceğim guvenilir siteler var mı ? Parcaların bisiklet ile uyumlu olduğunu nasıl anlarım? Ayrıca birazdan bahsedeceğim guncellemeler gercekten de mantıklı mı yoksa parayı boşuna mu harcamış olurum ? Ayrıca bisiklet ile zıpladığım zaman genellikle zincir atıyor. Bu durumu nasıl cozebilirim? Zincir kısaltmak mı gerekli ? Bisikletin giderken boşta ses cıkarması onemli diyorlar. Bu ne kadar doğru? Cunku bendeki hic ses cıkarmıyor ?

Yukseltmek istediğim parcalar (ornek olarak yanlarına parcaları da atıyorum. Uyumluluk konusunda bir fikrim yok);
Oncelikle on vites setinden kurtulmak istiyorum, yani tek yaprak ayna kola gecmek istiyorum ama buyuk bir problemim var. Bisikletimde fren ve vites kulakcıkları aynı plastik parcanın icinde. Yani on vitesi iptal etsem bile o vites parcası yukarıda kalmak zorunda. Yada direkt fren değişimi yapmak zorunda alıyorum. (aynakol) Arka dişlim şuan 7 parcadan oluşuyor. Bunu 9 a cıkarmak istiyorum. Cunku on vites gideceği icin son hızda değişiklik olacaktır. Bu sebeple hem arka yaprak hem vites sistemi değişmesi gerekiyor kanımca. (Sora, Sram, Acera) Lastiklerden hic memnun değilim. Bisikletin uzerinde gelen lastikler CHAOYANG marka ve kum, cakıl yuzeyde tutuşunu hic beğenmedim. Lastik olarak Mitas Ocelot un fiyatına gore cok iyi olduğunu duydum. (Mitas) Gidonun yapısı pek hoşuma gitmedi. Bu sebeple onu da değiştirip daha duz bir gidon almak istiyorum. Ayrıca gidon boğazını da değiştirmem gerekli. Cok kısa kalıyor.
Şimdilik duşunduğum parcalar bunlar. Ama hangi parcanın uyumlu olduğundan hic emin değilim veya nereden alınacağı konusunda... Yardımcı olursanız memnun olurum. İyi forumlar!