Niğde'nin Ulukışla ilcesine bağlı Ciftehan Kasabası doğa ve tabiat harikası aynı zamanda da dunyanın en iyi, en kaliteli kaplıca suyu buradadır. Ciftehan Kaplıcaları meşhurdur. Ayrıca yaylacıların en gozde mekanıdır ve yazın sıcaklardan kacanlar Ciftehan yaylasına gelirler

Ciftehan Kaplıcaları'na vardığımızda cok değişik bir coğrafya ile karşılaştık. Sıra sıra dizilmiş dağlar otellerin bulunduğu alanı cevrelemiş, dağların başında belki bin yılların meydana getirdiği irili ufaklı sivri yuvarlak şekiller dağların başına sarılmış, hangi tarafa donerseniz ruhunuzu okşayan, kalbinize huzur verip aklınıza hitap eden Allah'ın bahşettiği bu mucessem ve muhteşem guzellik sizi buyulu bir aleme goturur.

Bir dağın başında oturmuş, bir dağın yamacında ayakta imiş gibi insana benzer şekiller sizi hayretlere duşurur. Onlara bakarken bir heykeltıraşın emeği olmadığını anlar, Allah'ın buyukluk ve azameti karşısında Allahu ekber demekten kendinizi alamazsınız. Vadiden yukseklere doğru, yukseklerden vadiye doğru inen dağlar yamacta ele ele verip, vadide ise yeşilin her tonu ile buluşup,dağlara ağacları bir elbise giydirip envai turlu sanatla nakşedip susleyerek şair ve ediplere muhteşem bir ilham kaynağını takdim eder sizlere.

Şair iseniz o muhteşem coğrafyada oturup ilhamınızı şiirinizle ortaya koyabilirsiniz. Gece ve gunduz aleminin bocekleri ve kuşların tatlı nağmeleriyle canlı ve İlahi bir orkestrayı dinleyebilirsiniz. Şayet yazar iseniz, aklıma gelmeyen ve bu İlahi kitabın tefsirini takdim etmek icin akıllara durgunluk veren bu cazip alemi kaleme alabilirsiniz.

Hayata renk katacak dağlarla ağaclarla yazılmış o buyuk ayetleri okuyabilirsiniz. Butun bunları cazip hale getiren yerden İlahi bir rahmet olarak tecelli eden berrak ve şifalı suyun size vereceği sıhhat ve afiyetle bazı hastalıklardan kurtulup geleceğinize bir guc ve guzellik katabilirsiniz. Şifalı suya girdiğinizde kendinizi son derece hijyen bir ortamda bulup, oraya gelen insanların hem ic alem hem de dış alemini etkileyecek zenginliklerle donatılmış bir ortamın bahşettiği o guzellikler, her zaman arzu ettiğiniz bir dunyayı takdim eder sizlere.