On tekeri sokmek arkaya gore cok daha basit bende ilk onde denedim soktum taktım korkulacak bir şey olmadığını oğrendim arkayı goturdum yaptırdım.
Eve getirip taktım.
Ama sonra dışarı cıkınca bisikletin on maşadan aniden sağa veya sola cevirince cat cut sesleri geliyordu başta maşadan olduğunu sandım ama.
Eve gelip detaylı inceleyince maşanın altındaki kısım (resimde işaretledim) tekerleğe oturmuyor şu ana kadar bir sıkıntı yoktu.
bu kısım denediklerim hakkında:
Arkadaşlar yol bisikletim var yani amortisor yok maşam aynı attığım şekilde maşamda herhangi bir catlak kırık cıkık bulunmuyor boşluk ta yoktur.
Tekerleği cıkartmak icin mandal tarzı bir şey var o mandal kısmı arka lastikte solda on lastikte sağda olacak şekilde taktım.
Ayrıca o mandalın icinde yay da bulunmakta o da doğru bir şekilde takılı.
Ve ilk başta maşanın oraya tam oturmadığını anladığımda mandalı actım solundaki somun var onu sıkıp iyice sıkılaştırıp mandalı kapadım sorun yine aynı.
Hicbir değişiklik olmadı sonra somunu eski sıkılığına getirdim cunku sonucta aluminyum zaten bir şey değişmiyor.
Şimdi o işaretlediğim kısımlardaki sol taraf olan yani somuna doğru olan oturmuyor. Aslında oturuyor gayet ama orada hareket ediyor yani.
Sol taraftaki maşanın sol catal tarafındaki kısım sadece sağ tarafta bir şey yok ikisi de tam oturuyor ama sol taraftaki sağa doğru cekince veya.
Gidonu kımıldatınca hareket ediyor.
Dosya Ekleri