Sahil kısmında yuksek bir mevkide oturuyorum, bu yuzden kendime hem sahilde gezmelik hem yuksek yokuş tırmanmalık hem de hız yapmalık bir bisiklet arama yoluna koyuldum. Dağ bisikleti veya yol bisikletleri alsam bir kısım ozelliklerden ve gereksinimlerimden mahrum kalacaktım. Bu yuzden ikisinin ortası sayılan şehir bisikletlerine odaklandım. Bu sefer de markalar ve modelleri arasında kararsız kaldım. Hemen hemen hepsi birbirine benzemekle beraber, renk, malzeme kalitesi, ve fiyat acısından en iyi seceneklerden birine odaklandım. Carraro Sportive 328. 2850 TL fiyata satışı yapılmaktadır, alacağınız yere gore pazarlık payı olabiliyor. Ben 2700'e aldım mesela. Uzerine gerekli tum ekipmanları( kask, fener vs. ) alarak 3400 TL'ye işin icinden sıyrıldım.
Performans olarak guzel bir bisiklet, yokuş alağı 85 KM hıza ulaştım daha fazlasına cesaret edemedim, fren kalitesi cok iyi, beklenenin altında durdurma menzili var. 28 jantlara sahip bisiklet full aliminyum kasaya ve toplamda 13 KG ağırlığa sahip. Arka dişli 9 on dişliler 3 ol ak uzre yokuş cıkışı bu sayede cok rahattır. Şu ana kadar 350 KM tamamladım. Henuz ilk 3 hafta icerisinde zincirin boşa cıkması dışında bir sorun teşkil etmedi. O sorunu da bisikletcime goturerek 1 aylık genel bakım icerisinde yaptırdım ve artık sorunsuz calışmaktadır.
Vites gecişleri akıcı pedal cevirmelerinde zincir sesi hic yoktur. Onde ve arkada amartisor bulunmamaktadır, bu da yollarda enerji kaybına mani olmaktadır. Renk olarak internette bana itici gelmiş olup gozumle canlı gorduğumde cok guzel gelmiştir. Hatta malımı ovmek icin demiyorum ama suruş sırasında gozlerin bana cevrildiğini soyleyebilirim, ayrıca bir abimizden "dikkat et, bunu goz onunden ayırma goze hoş geliyor calınabilir" diye uyarı aldım. Boyuma 52 kadro iyi geldi. Şansıma ellerinde 52 ve 54 kadro vardı, 52'yi anında aldım. Tek seferde en uzun mesafem 62 km oldu, genel ortalama hızım 20 KM/S, coğunlukla 25 KM/S hızından aşağı duşmemeye calışırım. Kısaca genel olarak diyeceklerim budur. Teknik detaylara değinmiyorum (ekipman marma model vs.) Bazı resimleri aşağıda paylaşıyorum.