Dunya futbolundan bir yıldız daha aktif futbol hayatına nokta koydu. Real Madrid, Milan, Juventus, Napoli ve Chelsea gibi dunya devlerinin forması giyen Gonzalo Higuain, Inter Miami'nin 3-0 yenildiği New York City macıyla aktif futbolculuk kariyerini tamamladı. Amerikan Futbol Ligi'nde (MLS) play-off mucadeleri devam ediyor. 1. tur macında Inter Miami, New York City ile karşılaştı. New York takımının 3-0'lık galibiyetiyle macın ardından Inter Miami elenerek sezonu kapattı. Sezon sonunda aktif futbolculuk hayatını tamamlayacağını acıklayan Higuain'in buyuk cabası da sonucsuz kaldı. Arjantinli yıldız, normal sezonun son altı macında yedi gol atarak Inter Miami'nin playoff'a kalmasında başrol oynadı. Higuain'in play-off macında New York City'ye attığı gol ise ofsayta takıldı. 34 yaşındaki futbolcu macın bitmesinin ardından buyuk uzuntu yaşadı ve gozyaşlarını tutamadı. Gonzalo Higuain, futbolu bıraktı Higuain, mac sonu yaptığı acıklamada şunları soyledi: "17,5 yıl.. Son duduk geldiğinde en cok sevdiğim şeyin bittiğini hissettim. Hayatımın yarısı, kariyerim... Tum kariyerimden goruntuler aklıma geldi. Yaşadıklarım, calıştıklarım, feda ettiklerim... Bugun cok mutlu ayrılıyorum. En onemli şey bu. Ruya bitti ve yeni bir hayat başlıyor." dedi. Arjantinli futbolcu, ABD'de sahada yaşadıkları kadar kurduğu ilişkilerin de onemli olduğunu soyledi. Higuain, "Sahip olduğunuz kariyer, kupalar ne kadar değerli olursa olsun en onemli şey iyi bir insan olmak. Oynadığım her takımda iyi izler bırakmaya calıştım. Eski takım arkadaşlarımın benim icin iyi bir insan demesi en cok ovunduğum şey. Oynadığım takımların beni takdir etmesi bana en buyuk hatıra" ifadelerini kullandı.