Mayıs ayı başında coken ve kripto para piyasasında yarattığı domino etkisiyle tarihin en buyuk cokuşlerinden birinin yaşanmasına neden olan Terra LUNA projesinin yaratıcısı Do Kwon kısa sureliği sessizliğini bozdu.
Kripto para podcast yayıncısı Laura Shin’in yayınına katılan Kwon, nerede olduğunu guvenlik gerekceleri sebebiyle yine soylemezken, Guney Kore’de savcıların kendisini aradığı iddialarına ise ilginc bir cevap verdi ve arama emrini dÂhi gormediğini belirtti.
Kwon’un Laura Shin podcast’inde soyledikleri şu şekilde:
“Her haberi medyadan alıyorum” Arama emrinin kopyasını gormedik bile… Ben her haberi şu anda medyadan alıyorum. Takdir edersiniz ki medyadaki haberlerin hepsi de doğru olmayabilir. Bir PDF’ten bahsediliyor ama dediğim gibi ben bu PDF dosyasının kopyasını gormedim. Ayrıca yapılan suclamaların altının dolu olduğunu duşunmuyorum. Politik sebepler var ama biz savcılıkla işbirliği icinde olmaya devam ediyoruz. Bazı belgeler de verdik. Hangileri olduğunu soyleyemem ama bizden istenen her belgeyi verdik.
“Evime izinsiz girdiler, goruntulediler” Benim medyaya bulunduğum yeri acıklamama sebebim ortada… Guvenlik. Mayıs ayında bu cokuş yaşandıktan sonra hem Guney Kore’deki hem de Singapur’daki evim televizyonlarda gosterildi. Hem gazeteciler hem de normal insanlar evime geldiler. Hatta izinsiz iceri girdiler. Olduğum yeri soylersem orada yaşamam imkansız hale gelir. Bu yuzen Singapur’da olup olmadığım hakkında bile bilgi vermek istemiyorum. Tahmin yapılmasını bile istemiyorum.
“Kacak olmam icin bir sebep yok” Guney Kore’den ayrılırken vize işlemleri de yaptık. Bunların hepsi resmi işlemlerdi ve sorun yaşamadık. Dolayısıyla kacak ya da suclu olmam icin bir sebep olduğunu duşunmuyorum. Ayrılırken vergiler odendi, Singapur’da calışma vizesi alındı. Dolayısıyla olay yaşanmadan once benim kactığım iddiaları da yalan… Dediğim gibi tum resmi işlemler yapıldı.
“Fonların dondurulduğu iddiaları da doğru değil” Kucoin ya da OKX ile iddialar da doğru değil. Bu platformları kullanmadım ve en azından bir işlem bile yapmadım. Bu platformlarda fonlarım da bulunmuyor. Eğer gercekten dondurulsaydı bunu bilirdim. Guney Koe’den gelen bircok haber karmaşık ve doğru değil.