Merhabalar. Yeniyim buralarda. Bisiklet onerilerini gorunce, yardım alayım dedim. Zahmet edip yazanlara peşinen teşekkur ediyorum.

Mevcut hayat pahalılığı sebebiyle, iyi bir bisiklet sahibi olmak icin butcemi 4000-4500 arasına kaldırdım ($500 civarı).

Bir suredir araştırma yapıyorum ama cok fazla bilginin icinde boğuldum.

1. İlk olarak istediğim bisiklet turu, şehir bisikleti. Onceliğim hafiflik ve az biraz da hız olduğu icin. Yerleşke gibi bir yerde oturuyorum ve kullanılmayan yollar ile boş kaldırımlarda hızlı surmek istiyorum. Dağ bisikletindeki gibi ağırlık yapan arka amortisor gibi şeylerin hızımı kesmesini istemiyorum. Hatta on amortisor de olmasın. Yarış bisikletini de duşundum ama gerek gidonun aşağıda olması gerekse buraların bazen karlı olmasından dolayı o riske girmek istemedim. Ozetle 10-13 kg arası bisiklet işimi gorur diye duşunuyorum. Aluminyum iyi diyorlar. Hem dayanıklı hem hafif.

2. Marka olarak cok kararsız ve bilgisizim. Salcano meşhurmuş. Cocukken Bianchi'yi ovuyorduk. Bir de Kron diye marka var. Bu ucunun servisi bulunduğum şehirde var. Ucune de aynı dukkan bakıyor. Mumkunse bu ucu olsa iyi olur. Ama başka marka onerilerine de acığım. Duruma gore servisi olup olmadığına bakacağım.

3. Boyum kısadır. 173 boy, 78 kilo. Ama beş kilo zayıflamak istiyorum bisiklet surerek. Kadro uzunluğunu da soyleyebilirseniz iyi olur.

4. Fren olarak diskli fren istiyorum. Hem cocukluktan kalma bir imrenmeden dolayı hem de her defasında pabucuyla uğraşmamak icin. Bozulursa tam bozulsun, tamire gotureyim. Buradan okuduklarıma gore mekanik diskli cok akıl karı değilmiş. Hidrolik diskli olursa iyi olur.

5. İnternetten alacağım buyuk ihtimal. Henuz bir yetkili bayiye gitmedim. Burada bir tane var. Tatilden donuşte gidecektim, yeni dondum. Bu konuda fikire ihtiyacım var. Kargoda sorun oluyor mu? Demonte geldiği icin yetkili servis monteliyor mu? Kaca monteleniyor? Gibi, gibi.

6. Vites konusunda cok bir talebim yok aslında. Bir taraftan cocukluktan kalma "abi kac vites" hevesi var. O zaman 18 vitesliydi benimki. Şimdi 30'lular cıkmış. Sadece fazla vites olması, dize bine yuku azaltmakta kolaylık yaratıyormuş diye de duydum. Ama 18 olursa da olur. Cok fark etmez.

7. Jantlar da ceşit ceşitmiş. 29 inclik iyi diyorlar. Bana da guzel gorundu. Ama hem ağırlığın hem de fiyatın artma durumundan dolayı 27.5 veya 26'ya da fitim. Bu konuda da fikirlere acığım.

Yeniden, fikirlerini yazacak kişilere teşekkurlerimi sunuyorum.

İyi forumlar.