1) Arka fren neredeyse calışmıyor, yağı az. (Teker sokukken 1 saniyeliğine piston yerinden cıktı

2) Aynakol/Orta gobekten ses geliyor. Pedalladıkca tabiri caizse gacırdıyor. Orta gobeğim ve aynakolum stok, square taper diye gecen turden.
3) Cube Pro Lite kilometre saatim bazen calışıyor bazen calışmıyor. Yuksek hızlarda(yaklaşık 25 km/s) mıknatıs farklı yonlere donuyor ve boylece gosterge calışmıyor.
Şu anda uygun fiyatlı bir bisiklet alacak butcem var fakat eski bisikletimin ustunde schwalbe Smart sam Plus lastikler, XLC duz pedallar, cube Pro Lite hız gostergesi ve modelini hatırlamadığın fakat kaliteli olan elcikler olduğundan harcamamı bu bisiklete yapmayı tercih ederim. Amacım bir dağ bisikletinden cok cross country bir bisiklet olarak kullanmak. Bu yuzden ustundeki aşırı iyi olmayan maşa ya da kadronun benim icin problem yaratacağını duşunmuyorum.
3. Problem İstanbul'a gelmemi bekleyebilir fakat 1. ve 2. problemle uzun yol yapmamın imkanı yok. Gıcırtıdan dolayı 100 metre surmeyi bile sinirlerim kaldırmıyor.
1. problem icin bir Shimano huni ve mineral yağ yeterli olur mu? Şırınga gibi bir şey de kesinlikle gerekli midir? Mineral yağ olarak shimano yerine XLC yağ kullansam zararı olur mu? Hattın icinde shimano yağ da olduğu icin karışmaları biraz endişelendiriyor. Shimano 50ml yağ 35 TL civarındayken 1L Shimano yağ 120 TL. Geleceğe yatırım yapıp omur boyu yetecek yağ almak mantıklı mıdır?
2. probleme gelecek olursak, bir aynakol sokme aleti alarak aynakolumu sokmeyi, temizlemeyi ve greslemeyi duşunuyorum. Orta gobeği de sokmem gerekir mi? Aletlere bu kadar masraf yapmak istemiyorum. Zaten ileride daha iyi bir gobek/aynakol konfigurasyonuna gececeğim.
3. problem ile ilgili pek bir bilgim yok. Pillerini değiştirerek denemiştim, tekrar yeni pil alarak deneyeceğim. Olmazsa Decathlon'dan yeni mıknatıs alacağım.
Yukarıda butun urunlerin linklerini ekledim, urunlerin ismine tıklayarak gidebilirsiniz. Eksik ya da uyumsuz aldığım bir şey var ise beni bilgilendirmenizi rica ediyorum. Daha uygun ya da fiyat farkına değecek kalitede urun ya da site tavsiyeniz varsa duymak isterim.
İstanbul'a gelince jant hizalaması ve vites ayarlaması icin bir ustaya gitmek istiyorum. Ulkemizde ustaların durumu belli, pek guvenemiyorum aslında. Dadaş bisiklet ya da bikeandoutdoor'a baktırmayı duşunuyorum, sizin de goruşlerinizi merak ediyorum.