Merhaba, Gaziantep'e yeni oğretmen olarak atandım, okulum yuruyerek 15 dakika mesafede ama altıma sıfır bir bisiklet almayı duşunuyorum

Boyum 1,74.
Bacak ic boyum 77 cm civarı
Kilo 83 civarı sanırım
Yaş 24, erkeğim

Okula gidip gelmede ve yine cevremdeki yaklaşık 10-30 dakikalık mesafelerde şehiricinde kullanabileceğim bir bisiklet bakıyorum.

Bisiklet konusunda cok acemiyim, ''zincir attı'' deyimini bile bilmem. En son ilkokulda bisiklet surdum, lise zamanında elektrikli bisikletim vardı. (Ama tabii ki de bisiklet surmede acemi değilim)

Fiyat olarak 2500 ve ustu zaten bana yetecek gibi sanırım ama 3000 civarı arıyorum 2800-3200 diye de daha net bir aralık soyleyebilirim.

Bir arkadaşımdan ''Mosso legardalar var 2121, 2124 falan'' tavsiyesi aldım
Sonra aynı arkadaşımın bir arkadaşı ''Kron TX100 HD'' marka ve modelini kullanıyormuş, tavsiyesini dolaylı olarak aldım.

Atandığım bir ildeki oğretmenden ''.. Sakın V fren almayin hidrolik disk fren alın Antep icin ... Şehir ici icin 21 vitesli almaniz bence yetrli bende oyle aldım'' ''Cararro alın eğer sadece şehir ici okul evse 21 vites yok daha fazla sureceğim diyorsaniz 27 vites alın'' tavsiyesi aldım.

Ben ise bu konuda cok bilgisizim, benim ihtiyaclarım ve butcem doğrultusunda bana hangi marka ve modeli onerirsiniz?