Hidrolik Yağı Fazla Bastım
Otomobil Forumları0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Hidrolik Yağı Fazla Bastım
-
18-10-2022, 15:31:51Elimde Shimano M395 var. Diske surtmesinden dolayı icinde hava var pistonlar geri gelmiyor dedim zaten fren kolunda sungerimsi bir hissiyat vardı. Cok yakın zamanda yağ basmıştım fakat havasını tam alamamıştım. Zaten yağ basmak icin cerrahi operasyona girmeniz gerekiyor. Bir frene yağ basmak bu kadar zor olmamalı kaliperdeki ucluk alyanı tamamen acmama rağmen şırıngadan yağ basamıyorum mecbur tum havayı fren kolundan almam gerekti 2 saatimi aldı. Kısaca hidrolik fren alacaksanız giriş seviyesi almayın. O paraya Avid BB7 alın emin olun aynı performansı veriyor. Konuya gelecek olursak ben yağ basarken pistonun arasına kredi kartını keserek blok yaptım fakat blok biraz ince gelmiş ki pistonlar biraz sıkışık kaldı. Fren kolundaki o hissiyat tam istediğim gibi oldu birazcık boş gelip bir anda tahta gibi sıkışıyor fakat bir pistonu itiyorum diğer piston basıyor iki tarafı komple geri itemiyorum. Boyle olunca da eskisinden beter hale geldi. İki tarafı nasıl geri itebilirim? Zamanla duzelmesini mi bekleyeyim? Eğer beklersem baya bir vakit gecmesi gerekir sanki omurluk yağ bastım icine. Fren kolundaki vidayı cıkarıp tek bir taraftaki pistonu geri itsem tekrar yağ basmak zorunda kalır mıyım? Bir daha yağ basmak istemiyorum zaten buyuk bir kısmı ziyan oldu cok az kaldı gerci o kadar yağ ile de basabilirim fakat tekrar yağ basmak istemiyorum direkt mekanik diske gecerim. Arkada Avid BB7 balatası kullanan mekanik kaliper aldım ucuza. 2 senedir kullanıyorum bana mısın demiyor. Kırmızı (%95 metal) balatayla geldi zaten hala bitmedi. Onde bari hidrolik olsun diye tutuyorum fakat yaşattığı şu cilelerden sonra mekanik diske gececeğim gibi duruyor.