Formula 1'in son yıllarına, Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes'in yaşayan efsanesi Lewis Hamilton arasındaki rekabet damga vurdu. Hollandalı surucu Verstappen, gectiğimiz yıl Hamilton ile son yarışın son turuna kadar savaşmış ve mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. Ancak Max'e şampiyonluğu getiren bu yarışa, zamanın Formula 1 Yarış Direktoru Michael Masi'nin aldığı kararlar damga vurdu ve bir bakıma sonucunu etkilemiş oldu. Bu olayın uzerinden neredeyse bir yıl gecti ve Verstappen, Japonya'da aldığı galibiyetle bitime dort yarış kala ust uste ikinci şampiyonluğunu elde etti. Mercedes surucusu Hamilton, Sky İtalya'ya yaptığı acıklamada, Max'e kızgın olmadığını ancak o akşam yaşananlardan dolayı hÂl uzgun olduğunu belirtti. Hamilton, "Travmatik bir deneyimden sonra herkes acı ceker. Sevilen birinin kaybı ya da bir ilişkinin sona ermesi fark etmez; bu olaylar travmatiktir." ifadesini kullandı. "Yarışmayı ailem dışındaki her şeyden cok seviyorum." diyen Buyuk Britanyalı pilot, "Bu yuzden Abu Dhabi'de kaybetmek cok acı vericiydi. Ona kızgın değilim. Onun yerinde olsam ben de aynısını yapardım." şeklinde konuştu. Verstappen'in kendisi ile olan ilişkisine de değinen 37 yaşındaki surucu, "Pist dışındayken aramızda, pist ustunde olduğu kadar saygı yoktu. Yani saygı her zaman karşılık bulmadı, belki bunun yaşla ilgisi olabilir ve zamanla gecebilir. Umarım bir noktada mucadeleye donebiliriz." ifadesini kullandı. Max'in bu sezon muhteşem bir performans sergilediğini soyleyen Lewis Hamilton, Hollandalı surucunun en hızlı araca sahip olduğunu ve iyi iş cıkardığını vurguladı. Lewis Hamilton, 2022 Formula 1 sezonunda bitime 4 yarış kala topladığı 180 puan ile 6'ıncı sırada bulunuyor.