Olay Eskişehir Mithatpaşa İlkoğretim Okulunda Geciyor

İlkoğretim Haftası dolayısı ile okulda etkinlikler vardı.

Saygısız bir saygı duruşu ve arkasından başlayamayan ve surekli bozuk calan İstiklal Marşı sonrası etkinlik başladı.

Bu etkinliği genelde 2. sınıf oğrencileri duzenlediği icin, Okunan şiirler, soylenen marşlar hepsi onların kucukluğunun vermiş olduğu sevimlilikle gayet guzel gidiyordu.

Ve ortaya halk oyunları kıyafeti giymiş cocuklar cıktı. buraya kadar herşey gayet hoş gorunuyordu. Muzik başladığında bişeyler beni rahatsız etmeye başladı. Ve şarkının sozleri başladı. Nasıl bir alaka kurulmuşsa Halk Oyunları kıyafetli cocuklar Ankaralı Namık adlı şarkıcının ne anlam icerdiği belli olmayan sozleri ile bel kıvırıyorlardı. Bu gosteri gecen sene hazırlandıkları gosteri olduğu icin cocuklar bunu oyle cok calışmış ve ezberlemişlerdi ki hem oynuyor hem soyluyorlardı. Aşağıda şarkının bazı bolumlerini vereceğim sozler hala beynimde zonkluyor inanın.

salla yavrum salla cevir cevir donder titret
salla bidenem salla o yanada bu yana salla
salla yavrum salla evir cevir gıvır cevir salla
ne kadar sallarsan salla dona duşer son damla.....

adım cıktı dokuza inmiyorki sekize
gozlerime iyi bak
mikroskopunan bak mikroskopunan
yakından cekil cekil
benziyommu kerize
salla kız salla

yar ustunene yar seven
allah korusun
lan yenge dover valla
olmez ama dert alır

ata vurdum belleme
gir koynuma terleme
heryanım senin olsun
ruhsatla veriyim
uckuruma elleme aman ha...

Bir eğitim kurumunda ustelikte anaokulu ve birinci sınıflarında bulunduğu bir ortamda, kim, nasıl oluyorda bu yozlaşmış sozlerin olduğu, turkcenin resmen katledildiği bu şarkıyı okul bahcesinde bangır bangır calabiliyor. İsteyen istediği muziği dinlemekte ozgurdur, ama bunu bir eğitim kurumunda cocuklarımıza dinletemez, empoze edemez.

Biz cocuklarımız Turkceye, Ulkesine, Ata'sına sahip cıkan bir cocuk olarak yetiştirmeye calışıyoruz, ama goruyorumki eğitiminin onemli bir bolumunu ustlenmesi gereken kurumlar aynı titizlikte değiller.

Bir veli ve bir Turk Vatandaşı olarak bu ayıbı kınıyorum.