Sezon başında 12+3 milyon euro karşılığında Sevilla'ya transfer olan Marcao, Relevo'ya verdiği roportajda, transfer teklifinin geldiği donemi ve surecini anlattı. Marcao'nun acıklamaları: Brezilyalı savunmacı yaptığı acıklamada, "Futbol oynamayı hic bu kadar uzun sure bırakmamıştım ancak daha guclu bir şekilde doneceğime dair inancımı hep korudum." dedi. Tam olarak hazır olmamasına rağmen oynadığını belirten oyuncu, "Yuzde yuz hazır değildim ama Sampaoli benimle konuştu ve iyi antrenman yaptığımı soyledi. Denemek istedik, iyi hissettim ve oynamam yonunde karar aldık." ifadelerini kullandı. Sevilla'ya transfer olmasının onemli olduğunu belirten Marcao, "Sevilla beni aradığında her şey mukemmeldi. Bir sure Galatasaray'da devam etmek zorundaydım ama benim icin Sevilla'da olmak cok onemli." acıklamasını yaptı. Marcao, "Monchi bir şey hakkında konuşmak icin oturmadı bile. Sevilla'yı, tarihini ve sahip olduğu harika takımı zaten biliyordum." şeklinde konuştu. Yıldız oyuncu son olarak, "Fernando geldiğinde onu daha cok gormeye başladım. Onun oyun tarzını beğeniyorum." diyerek sozlerini noktaladı. Marcao, bu sezon 2'si La Liga 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak uzere 3 macta forma giydi. Brezilyalı oyuncu, sakatlığından dolayı Sevilla'da forma şansı bulmaya yeni başladı.