Hukumet Sozcusu Cemil Cicek, kapatma davasının sonucu ile ilgili goruşlerini acıklıyor. Cicek, sonucun tahlilini yapabilmek icin olmazsa olmaz bir şart koştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hukumet Sozcusu Cemil Cicek, CNN Turk'ten Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu Ozel programına konuk olarak kapatma davasının sonucu ile ilgili goruşlerini acıkladı.

Cicek'in acıklamaları şoyleydi:

Anayasa Mahkemesi 1961 yılından beri tarihindeki en onemli kararı vermiştir. Belki bu kararın gerekcesi kendinden daha onemli olacak. mahkeme nelere dayanarak bu kararı verdi gerekcewsine baktığımızda daha iyi goreceğiz. Siyasete bırakılan alan ne kadardır. Siyasetci neyi yapacak neyi yapamayacak? Bunun gibi 50 tane soru bu gerekceyle cevap bulacak. İfade ozgurluğunde hangi noktada bulunduğumuzun tetleştirilmesi lazım.

Karar acıklanan acıklanmaz konuşanlar onceden hangi turkuyu cağırıyorsa onu soylemeye devam etti. Once gerekceyi goreyim diye kimse bir şey demiyor. Yorum icin mutlaka gerekceli kararın gorulmesi lazım. Bu ifade ozgurluğunun yarı capını belirleyecektir. Karar ifade ve orgutlenme ozgurluğunu cok yakından ilgilendiriyor.

Bu karardan bizden başka da ders cıkarması gerekenler var. Biz de varız, muhalefette var, toplumda var. Bunu kamu vicdanıda değerlendirecektir.

Anayasa Mahkemesi kapatma ile ilgili mevzuat değişikliği istemiştir. Bu cok onemlidir. Bu karar sadece bizi bağlamayacaktır. Herkesi bağlayacaktır. Eylul ayında yayınlanacak hukuki metni bir gormemiz lazım. Ondan sonra biz neleri ders olarak almamız lazım karar verebilelim. Ne yaptıda bu parti laikliğe karşı odak kabul edildi bunu bilsek konuşacağız.

Karar ozgurlukler anlamında Turkiye'yi daha geriye goturebilir. Ben ne yapayımda bu endişeyi kaldırayım. Bunu bilemiyorum ki. Bize gore bir sorun yok. Siz soyleyin ne yapayım. Neyse ben bu adımı atmaya varım ama o atılacak adım soylenmiyor."

AYRINTILAR GELECEK

haber7.com