Merhaba bisiklet sever Sosyal sakinleri,
Bugun her celik kadrolu bisikletin metal israfı olmadığını kanıtlayan bir test uyguladım.
Oncelikle bisikletimden kısaca bahsetmek istiyorum.

Bisikletim Bianchi'nin gercek İtalyan uretimi olan Grizzly Lite Steel XT modeli. Bisikletimin sele haricinde her şeyi orjinaldir. (Lastik dahil) ve 21 vites 26 jant bir bisiklet. 2001 yılında uretilmiş ancak 2010'a kadar bir kez bile binilmedi. Maneviyatı cok fazla benim icin.

Bisiklete hızlıca goz attığımızda uzerinde herhangi bir Turkce yazıya rastlamadım. Coğunluğu İtalyanca ve İngilizce. Zaten o donemde Turk Bianchi Aspid ve Speed modelleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kadro ve kaynak kalitesi gercekten sağlam, sanki 21 yıllık bir bisiklet değil gibi.

Cok hafif aşağı eğimli (%2) bir otoyoldan bisikletimle sekizinci viteste pedallamaya başladım. 10 saniyeden sonra yavaştan tıkanmaya başladım, hızını almadığı surece hantal bir bisiklet. 30. saniyede 37 km/s hıza cıktım ve yavaş yavaş bayır aşağı inmeye başladım. 1 dakika sonrasında 43 km/s hıza ulaştım ve tam o sırada araba suruculeri şaşkınlık bile bakıyordu. Korna calıp selam verenler oldu. Gercekten celik kadro bir bisiklet icin inanılmaz bir hız.

Sizin goruşunuz nedir? Sizce her celik kadrolu bisiklet cop mu?