Herkese merabalar.
Aslında yazacaklarımı Bisiklet pedalı boşa donuyor - Technopat Sosyal şu konuya yazacaktım ancak biraz icimi dokmek ve bisiklet kullanan arkadaşlarımızın daha dikkatli olması acısından yeni bir konu acma gereği hissettim. Paylaştığım ilgili konuda bisikletimin vites ve zinciri ile alakalı bir problem yaşıyordum. Bisikletim sedona marka. Bu işi kendim cozemeyince sedona yetkili servise goturup daha iyi bir cozum bulabileceklerini duşundum. Gittiğimde cozumu tespit edemediler ve zinciri yağlayıp 2 gun sonra duruma gore gel dediler. 2 gun gecti duzelen bir şey olmadı.
Bugun tekrar adamların yanına gittim ve durumu anlattım onlarda zincir değişmesini tavsiye ettiler. Zaten zincirimde biraz uzama vardı ve uzayan zincirin değişmesi gerektiği icin sorunun bundan kaynaklandığını duşunurek zincir almaya karar verdim. İnternet fiyatı 60 TL olan zincire 100 tl fiyat cektiler. Uygun olması acısından 65 TL sram zincir anlaştık ancak pazarlık yapmadılar bende uzatıp zorluk vermedim ve tam urunu alıyordum ki 15 TL el emeği istediler. Bisiklet mağazasımı sanayimi belli değil. İşin ironik tarafı ise patlak lastiğe yama icin 5 TL isteyen servisin cok daha zahmetsiz olan zincir değişimi icin 15 TL istemesi tam bir trajikomik olay. Kalsın dedim ve oradan uzaklaştım.
Daha sonra bu işi yapan farklı bir markanın bayisine gittim. Başıma gelen olayı anlattım boyle iş olmaz dedi. Zaten zinciri yuksek fiyata satarak kar ediyorlar birde el emeği istemesi doğru değil dedi. Baktım durust birisine benziyor ve bisikletin arazasından biraz bahsettim ilgili bu arkadaş zincire baktı pedalı geri cevirdi ve koskoca sedona yetkili bayisinin cozemediği sorunu 1 dakika gecmeden soruna teşis koyarak 2 dakikada cozdu. Sorun sıkışan zincir baklasıymış. Şimdi sıkı durun istediği ucreti soyluyorum! 5 TL ! Evet 5 TL!
Şuraya artık sedona bayisinin yaptığını sizlerin takdirine bırakıyorum. Her şeyi bir kenera bıraktım en azından sorunun ne olduğunu teşis edip ahlaklı iş yaparak muşteriyi minimum zararla işini halletmek varken maalesef iş ahlakı denen bir şey kalmamış.
Bisikleti olan arkadaşlarımız dikkatli olsunlar sizlerden yuksek fiyatlar isteyip sorunu teşis edemeyip kafasına gore urun satıp ciddi iş yuku olmayan işlere el emeği isteyen bu tip esnaflardan uzak durun. Yahu esnafı bırak adamlar bildiğin sedona bayisi. Dahada ne diyeceğimi bilmiyorum artık..
Bisiklet zinciri ve sedona bayisinin yaptığı olay
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Bisiklet zinciri ve sedona bayisinin yaptığı olay