Merhabalar. Yaklaşık bir yıl once aldığım Rockrider 340 arazide beni oldukca tatmin etmekle birlikte yolda ekstradan caba sarfettiğimi hissediyor, bunun icin amortisor seviyesini yukseltme ve daha hızlı gidebilmek icin tekeri şişirme gibi yalancı yontemlere başvuruyorum. Sele yukseltme de cabası. İcimden de bir ses diyor ki bisikleti iyi ki almışım. Cunku aldığım zaman fiyatı 800₺ idi ve şuan 1200₺.
Yazın sonlarına doğru şuanki bisikletimi satmayıp ayriyeten bir yol bisikleti alma duşuncem var fakat kararsızım. Butcem 1500_2000₺. Dolar cekilip fiyatlar da hafif indirime girer diye olumlu duşunursek kesin alırım gibi...
Sizlere birkac sorum var:
1)Halihazırda kullandığım rr340'ta seleden kaynaklı olduğunu duşunduğum rahatsızlığı duyuyorum, bu yuzden sele kılıfı aldım bir nebze işe yarıyor. Gelelim asıl meseleye: Dağ bisikletinde 90 dereceye yakın bir oturma pozisyonunda suruş yaparken yol bisikletinde o gercekten garip suruş pozisyonuna alışabilir miyim? Sele gidondan en duşuk seviyesinde bile 40 cm yukarıda kalıyor yahu. Dışarıdan gorduğumde bunlar bu pozisyonda nasil suruyor diyorum (boyum 1.80 85 arası).
2) 2. mesele ise aslında yine suruş pozisyonu ile alakalı. Şuana kadar hic yol bisikleti kullanmadım. Alacağım bisikleti boyuma gore secip suruş parkuru gibi bir yer varsa orada bayağı bir turlamam gerek ki bu benim icin rahat bisiklet diyeyim. Boyle test suruşune izin veren yerler var mıdır İstanbul'da? Bayiler vesaire buna izin verir mi?
3) Gelelim vites sayısı ve kondisyon meselesine. Orta seviyede kondisyonum var diyebilirim ama yokuş ortalarında sıkıntı yaşıyorum ki bu dağ bisikletinden kaynaklanıyor olabilir. Yol bisikleti kaca kac vitesli olmalı? Aynakol tek vitesli olsun istemiyorum. Ama 2 mi yoksa 3 dişli mi olması gerektiğini bilmiyorum. Hangisi daha avantajlı? Ağırlık cok onemli değil, yol bisikletleri ortalama 10 kg oluyor sanırım. Benim dağ bisikleti 15kg.
Fren sisteminin disk olmasını istemiyorum.
Biliyorum bayağı uzun yazdım ama ozellikle şu uc soruya cevap gelirse cok memnun olurum. Teşekkurler...
Edit: Triban 100 onerir misiniz?
Yol bisikletine geciş
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Yol bisikletine geciş