Netflix, birkac kullanıcının bir araya gelerek uyelik satın aldığı platformların başında geliyor. Hatta Netflix'e gore en az 100 milyon hanede ortak hesap kullanılıyor. Profil Transferi olarak isimlendirilen bu ozellik de tam olarak bu ortak kullanımlarla ilgili.
Profil Transferi ile bir profildeki tum bilgiler, yeni bir hesaba aktarılacak! Netflix'in yaptığı acıklamaya gore Profil Transferi ozelliği sayesinde bir kullanıcı, yeni bir Netflix hesabı actığında sıfırdan profil oluşturmak zorunda kalmayacak. Zira daha once kullanılan bir hesaptaki profil, tum bilgileriyle yeni hesaba aktarılacak. Bu sayede kullanıcılar, yeni bir hesaba gectikleri zaman Netflix deneyimlerine kaldıkları yerden devam edecekler.
Peki Netflix, kullanıcılara neden 'Profil Transferi' gibi bir ozellik sunmaya gerek duydu? Netflix, bir suredir şifre paylaşımı yapmanın onune gecmeye calışıyor. İlk kez 2021 yılında gundeme getirilen mesele, bundan birkac ay once de test edildi. Ancak henuz bu konuyla ilgili somut bir adım atılmadı.
Netflix'in Profil Transferi ozelliği getirmesi, yakınlarının hesabından Netflix kullanan kişilerin kendi hesaplarını acıp profillerini taşımalarını sağlıyor. Dolayısı ile yeni ozelliğiin, şifre paylaşma yasağının habercisi olduğu soylenebilir.
Profil Transferi ozelliği ile yeni bir hesaba aktarılacak profil bilgileri şoyle:

İzleme gecmişi Kişisel oneriler İzleme listesi Kaydedilmiş oyunlar Diğer ayarlar Netflix Profil Transferi ozelliği nasıl kullanılır? Adım #1: Netflix profilinize giriş yapın. Adım #2: Sağ ust menude yer alan profil simgenize dokunun. Adım #3: Profil Transferi seceneğine tıklayın. Adım #4: Profilinizi taşımak istediğiniz yeni hesaba ait bilgileri girin.