Buna benzer bir bisikletim var. Nedense cok hırs yaptım nasıl daha hızlı gidebilirim diye. Size de bir hikaye gibi anlatmak istiyorum.
Oncelikle bu bisikletin bir hız bisikleti olmadığını biliyorum. Guzergah baya yokuşlu asfalt yoldan iniyorum. Ama yine de bazı tekniklerle hızımı yukselttim:

İlk İniş: Aerodinamik kavramının bu kadar etki edeceğini bilmiyordum. Biraz da yolu bilmediğimden keyifli
bir şekilde inmiştim. Aşağıda "Strava" uygulamasından kaydettiğim veriler mevcut. bizi ilgilendiren maksimum hız.

İkinci İniş: "Strava" programı oradan daha once gecenlerin hızlarını listeliyor. Bunu gorunce belki sıralamaya girerim dedim. ama birinci benim gectiğim yerden 87km/h ile gecmiş. yine de kararlıydım. Birkac video izlemiştim hızımı arttıracaktım. Ve biraz da olsa kafamı eğerek hava surtunmesi azalttım. Hızlanmayı başardım.

Ucuncu İniş: Bu sefer aerodinamiğin onemini anladım aynı taktiği tekrar uygulayacaktım. Ama ekstradan pedal da cevirecektim. Boylece daha hızlı gidebilecektim.
Ama duşunduğum gibi olmadı 65km/h ile giderken pedal boşa donuyor gibi oldu. Aerodinamiği biraz daha tecrube edince birkac kilometre daha hızlandım.

Dorduncu İniş (son hız): Pedal cevirmekle olmayacağını anlamıştım. Benim sadece aerodinamiğe onem vermem gerekiyordu. En iyi aerodinamik icin bisikletin uzerine yatmak gerekiyor. Ama ben bunu yapamıyorum. Hem amortisorler nedeniyle denge bozuluyor hem de kadro boyunun az olması nedeniyle ayağım lastiğe falan surtuyordu. Bende kendime gore uyarladım: Elimi gidonun merkezine doğru yan yana koydum. Kafamı da ellerimin uzerine koydum. Ayaklarım pedalda ama dizlerimi amortisorun olduğu boşluğa koydum. Belimi de olabildiğince kafamın arkasına da koyunca hazırdım. Hızı biraz daha yukseltmeyi başardım.

Not: Size sadece bu 4 inişi gostersem de ben toplam da 25-30 kere denedim. Fikirlerin en iyi ihtimallerini koydum. Ve sanırım bu bisikletin kapasitesi bu kadar İnternette iniş yaptığım rotadan Bu adam cok daha hızlı geciyor (tabi yol bisikletiyle). Dinlediğiniz icin teşekkurler, yorumlarınızı cevaplamak icin sabırsızlanıyorum

(İniş yaparken hep aklıma Şimşek Mcqueenin "ben hızım" repliği geldi. Ona da buradan ulaşabilirsiniz.)

Dosya Ekleri 1.jpeg 17,5 KB · Goruntuleme: 7

3.jpeg 19,2 KB · Goruntuleme: 10

3.jpeg 19,2 KB · Goruntuleme: 9

2.jpeg 16,4 KB · Goruntuleme: 8