Arkadaşlar sizinle bir konudaki duşuncelerimi paylaşmak istiyorum.yeni atanan veya rotasyonla doğu bolgelerine tayini cıkan bazı arkadaşlar hayatlarının sonu gelmişcesine sanki kansere yakalanmışcasına bir tavır icerisindeler(sozum herkez icin gecerli değil.) kusura bakmayın ancak cok cok ozur dileyerek bir şey soylemek istiyorum. ben bu tip insanlara uyuz oluyorum. bu gun lise matematik oğretmenliğinin alımı yapılmamakta sadece 20 tane sozleşmeli oğretmen alındı. sozleşmelinin bile taban puanı 92 kusur. 3-4 sene hatta 5 sene atanmayı bekleyen binlerce insan varken bu yapılan nankorluk değil de nedir. benim bir akrabam kuzey ırak olsa giderim diyor. cunku bu iş icin okudu. hayatını bu iş icin harcadı.
yanlış anlaşılmasın ben hakkari yuksekovada 3 sene dolu dolu oğretmenlik yaptım ve izmirliyim.yani oranın insanı da diilim. ve gercekten harika gunler gecirdim. orada oğrencilerimle kurduğum diyalog tek kelime ile mukemmeldi.ordaki insanlar oğrenmeye ac ve oğretmeni cok yuce bir insan gibi goruyorlar. onlar icin oğretmenlerinin kendileri ile ilgilenmeleri, değer vermeleri, sevgi gosterisinde bulunmaları cok onemli.
dışarıda gosteriler oldu yuruyuşler oldu panzerler silahlar, iki gun dışarı cıkamadık ancak sıcak evimizde oturduk, oğrencilerimiz aradı. biz dışarı cıkamadığımız icin evimize yiyecek icecek bir suru şey getirdiler. hicbir oğretmen arkadaşımıza yerel halktan ne bir tepki ne bir saygısızlık. hicbir sıkıntımız olmadı.
işin en onemli tarafı da şu. o bolgelerde tukce ikinci bir dil durumunda. 80 kusur senelik cumhuriyetimiz oraya dilimiz goturememiş. eğer biz oradaki cocuklara sahip cıkamazsak, pkk cok guzel sahip cıkar. sonrada biz kuzey ırak'a asker gonderelim mi gondermeyelimmi onu tartışırız.eğer biz oradaki cocukların akıllarına kalplerine giremezsek o tertemiz cocukların beynini bulandıracak ellerine silah verecek cok insan var.
daha yazacak cok şeyim var ancak sizin fazla vaktinizi alıp canınızı sıkmak istemiyorum.
son olarak bir şey daha soylemek istiyorum. o bolgelerde gorev yapmak bir onurdur. zorunlu hizmet topu topu 3 sene. hayatınızın en guzel oğretmenlik deneyimlerini yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. kalın sağlıcakla
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Atanıp da Gorev Yerlerine Gitmeyen Oğretmenler Hakkında!!! Nankorluk Etmeyin