İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'in kalecisi Thibaut Courtois, mevkisi nedeniyle Altın Top (Ballon d'Or) odulunu kazanmasına imkan verilmeyeceğini soyledi.
France Football dergisi tarafından Fransa'nın başkenti Paris'teki Chatelet Tiyatrosu'nda dun duzenlenen torenle en iyi kaleciye verilen Lev Yaşin odulunu kazanan Belcikalı file bekcisi, duygularını dile getirdi.
Fransa basınına konuşan 30 yaşındaki kaleci, takım arkadaşı Karim Benzema'nın Altın Top odulunu kazanmasından memnuniyet duymasına rağmen organizasyonun kalecilere yeterince onem vermediğine dikkati cekerek, "Her şeyden once, Karim adına cok mutluyum. Futbolda gol atmak, gol kurtarmaktan her zaman daha onemli olacak gibi gozukuyor. Futbol, atanın onem kazandığı bir oyun olmaya devam edecek. 'Bu odulu benim kazanmam gerekiyordu' demiyorum ama Şampiyonlar Ligi ve La Liga'yı kazanan bir kaleci olarak podyuma bile cıkamadım." ifadelerini kullandı.

Kalecilerin odullerde arka planda kalmasından şikayet eden Courtois, "Oylamanın mantığını anlıyorum ve odulu kazanma ihtimalim olmadığının farkındayım. Bu odulu, bir kaleci olarak almanıza imkan yok. Gecen yıl yaptıklarımın ustune cıkabilecek bir kaleci performansı olabileceğinden şupheliyim." değerlendirmesinde bulundu.
Real Madrid'in eski kalecisi Iker Casillas da Courtois'ya sosyal medya sitesi Twitter hesabından destek verdi. Odul toreninde Courtois'nın hakkının yendiğini savunan İspanyol kaleci, "Courtois, bence dunyanın acık ara en iyi kalecisi. Ballon d'Or'da en azından podyuma bile cıkamaması nedeniyle cok uzgunum. Bu odul, hangi kriterlere gore veriliyor, hala anlamadım." mesajını paylaştı.