ŞEKER DİYABET HASTASINA İMPLANT YAPILIR MI?
Kontrolsuz şeker hastalarında yara iyileşmesi gecikir ayrıca kanın pıhtılaşma suresi de uzar. Ayrıca kemik kaybı normalden cok olabilir.
Genel kural olarak aclık kan şekeri seviyeniz işlem sırasında 120 nin uzerindeyse işlem ertelenir.
Bunun dışında yeterli kemik seviyesi varlığında ve şeker hastalığınız kontrol altındaysa herhangi bir hasta gibi implant yaptırıp kullanabilirsiniz.
İMPLANTLAR ARASINDA KALİTE FARKI VAR MI?
Piyasada araştırılırsa 600 den fazla implant firmasının var olduğu gorulur. Bu firmalar farklı ulkelerde uretim yaparlar. Ayrıca implant uretimi sanıldığı kadar zor bir uretim sureci değildir ayrıca implantın uretildiği titanyumda cok pahalı bir metal değildir.
Bunun yanında implant tedavisi pahalı bir tedavidir.
Bunun esas sebebi implantlar uzerinde geliştirme surecindeki araştırmaların pahalı olması ve uretilen malın devamlılığının sağlanabilmesindeki zorluktur.
Unutulmaması gereken bir konu yapılan implantınızın uzun sure hizmet edeceği ve her zaman hekimin ve hastasının gerek parca gerek sorumluluk olarak sağlam bir firma ile bu yuku paylaşmasıdır.
İnancım implant ve hekim secimi yaparken,kendini ispat etmiş ve araştırma ve eğitim calışmalarına gerekli onemi veren bir garanti sistemi sunabilen devamlılığı olan
kolay uygulanabilen; ama en onemlisi eğitimli bir hekim tarafından ve hekimin kendisini guvende hissedeceği bir firma ile calışmak olacaktır.
Bu noktada cok ucuza kacmak doğru olmayacaktır unutulmamalıdır ki implant size uzun yıllar hizmet etmesi icin yapılır.
Ayrıca Cin malı, Kore malı diye ayrım yapmak ta doğru değildir. Apple markası uretimini Cin de yapmaktadır.
Her ulke kaliteli mal uretebileceği gibi kalitesiz de uretebilir.
Turkiye dede son yıllarda implant uretimi icin araştırmalar ve uretim tesisleri kurulmaktadır.Bu durum gurur vericidir.
İMPLANT BEKLEME SURESİ NEDİR?
İmplant uygulandıktan sonra genel olarak 3 aylık bir sure icerisinde kemik ile tam olarak kaynaşır ve protezin yapımı icin hazır olur.
3 aylık sure implant tedavisi icin klasik ve daha garantili bir bekleme suresidir. Bu sure sonunda implant vucut tarafından kendi parcası olarak kabil edilir osteointegrasyon suresi tamamlanmış olur.
Bazı ozel vakalarda bu sureden daha fazla beklemek gerekebilir. Bu durumlar genel olarak sinus kaldırma lifting işlemi, sinirin yerinin değiştirilmesi işlemi, kemik eklenmesi işlemidir. Bu gibi durumlarda 6 aylık bir bekleme suresi normal kabul edilir.
Bunun yanında bazı ozel ozelliklere sahip implantlar ile bekleme suresi 1 aya kadara azaltılabilmiştir.Bu implantlar diğerlerine nazaran cok daha pahalıdırlar.

[h=2]Ankara Diş Hekimi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]