İngiltere ’de hukumet, en yuksek gelir grubundan alınan yuzde 45 ’lik vergi oranını yuzde 40 ’a duşuren maddeyi iceren butce duzenlemesi teklif etmişti. Acıklamanın ardından sterlinin rekor seviyelere duşmesi ve alınan tepkiler uzerine hukumet geri adım atmıştı. Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, yuksek gelirlilerden alınacak vergi oranının yuzde 45 ’ten 40 ’a duşurulmesi maddesinin geri cekildiğini acıklamıştı. Ancak bu karar da piyasaları yatıştırmaya yetmemiş ve Başbakan Liz Truss, gectiğimiz hafta cuma gunu Kwarteng ’i gorevden almıştı. İngiltere Başbakanı Liz Truss, gectiğimiz ay acıklanan vergi paketi ve sonrasında eski Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng ’in gorevden alınmasıyla yaşanan ekonomik ve siyasi krizin ardından İngiliz yayın kuruluşu BBC ’ye konuştu.

Truss, istifa cağrıları yukselirken,
"Sorumluluk alarak yapılan hatalar icin ozur diliyorum. Ancak bu ulkeye hizmet etmek uzere secilmiş olduğum icin istifa etmeyeceğim." dedi. Amacının enerji faturaları ve yuksek vergileri duşurerek insanlara yardımcı olmaya calıştığını belirten Truss,
"Cok acele ettik ve cok ileri gittik." ifadelerini kullandı. Sadece gorunurde Başbakan olup olmadığı sorulan Truss, politikasını değiştirmesi gerektiğini bildiği icin Yeni Maliye Bakanı olarak Jeremy Hunt ’ı atadığını ifade ederek,
"Ulusal cıkarlara gore hareket etmemem benim icin tamamen sorumsuzluk olurdu. Doğru olan, politikayı değiştirmemizdi." şeklinde konuştu.

Ote yandan iki yıllık enerji paketinin Hunt tarafından nisan ayına kadar kısaltılması hakkında Truss,
"Korunmasız olanları onumuzdeki kışa kadar korumayı planlıyoruz. Bunu tam olarak nasıl yapabileceğimizi arıyoruz." acıklamasında bulundu. Truss ’ın, Muhafazakar Parti icinde giderek guvenini kaybettiği ve milletvekillerinin bir ay icinde verdiği sozden donen Truss ’ı istifaya cağırdığı aktarıldı.