Selamlar arkadaşlar, elimde Kuba Fighter 50 var piston cizildiği icin motorun piston segman değişti yağını rodaj sonrası vs kendim değiştirdim, 800 ML yağ koydum. Piston segman değiştiren yer karburator de sorun var dedi değişmesi lazım dedi gercekten de motorda sorun vardı calışmama sorunu cok zor calışıyordu ben de kendim alıp değiştirdim karburatoru ancak karburator ayarı yapmadım bilmiyordum ve yeni olduğu icin gerekmez diye duşundum şimdi duşununce boyle duşunmem bana cok sacma geldi neyse ben motor ile Pendik'ten Gebze'ye oradan da Kocaeli'ne gittim ancak nasıl gittim siz bana onu sorun motor 80 CC 10 km sonra motor sorun cıkartmaya başladı ben nereden bileyim sorun cıkaracağını yağını değiştirdikten sonra rahat 5-10 km gezdim hicbir sorun yoktu ancak sonraki gun başıma gelenler motor calışıyor ama gaz yemiyor gaz kolunu ceviriyorum boğuluyor ilk once hava filtresinden oluyordur diye duşundum oncesinde karburatoru değiştirmeden once boyle bir sorun yoktu o zaman hava filtresinde sunger yoktu sungerden dolayı oluyordur diye duşundum bulabildiğim bir tamirciden tornavida rica edip cıkardım sungeri ama cozum olmadı zar zor gittiğim yere vardım motor calıştırmayı başarınca 2-3 dakika gidiyordu sonra boğuluyordu bu dongu surekli devam eti motoru da şu şekilde acabiliyordum orta sehpaya alıp arka tekerliği boşa alıp cok fazla ara gaz verip acılıyordu sonra tekrar anlattığım gibi varana kadar boyle yaptım motor şu anda iş yerinde otoparkta oradan geri getirmem lazım ancak nasıl

Benim duşuncem karburatore ayar yapılmadığı icin olduğunu duşunuyorum ve şoyle de bir şey var, motor bunu fazla ısındığında yapıyor cunku bunun oncesinde boyle bir şey yapmıyordu. Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar bir hafta sonu takım taklavat gidip orada halledip geri getirmek istiyorum karburator haricinde neden yapıyor olabilir bunu sizce?
Video;