Vatan Gazetesi'nden Mehmet Guler, Avrupa Yakası dizisinde yaşanan gelişmelere acıklık getirdi. Gercek ismi Vural Celik, dizideki adıysa kimi zaman Kubilay, kimi sahnedeyse Gulenay şeklindeydi.
Avrupa Yakası'nda iki karakteri birden canlandırmıştı. Oyunculuktaki başarısı ve diziye kattığı tadının yanı sıra, soylediği şarkılarla ve guzel sesiyle de hafızalarımıza kazınmıştı. Dilimize, “... gordum seni” ifadesini o kazandırmıştı. Avrupa Yakası'nı izleme nedenlerimin başındaydı.

İki onemli eksik
Kubilay, Avrupa Yakası'ndan ayrılmış. Ayrılan sadece Kubilay olsa iyi. Yılların deneyimli ismi, Avrupa Yakası'nın annesi İffet Hanım yani Humeyra da diziyi bırakmış. Yani Tahsin Bey yeni sezonda eşi olmadan ekrana cıkacakmış. Zaten oğlu Volkan'ı (Ata Demirer) da askere gondermişti. Ata, askerlik gorevini bitirip bir turlu geri donememişti. Şimdi annesini kim bilir nerelere gonderecekler?

Yeni sezona, bu cok onemli iki ismin eksikliğiyle girecekler. Gaffur'un (Peker Acıkalın) ve Volkan'ın gidişinden sonra bu dizi eski tadını bulamaz diye yazmıştım. Şimdi iki onemli isim daha gitti Avrupa Yakası'ndan. Dizinin yapımcısı Plato Film ekibi bir mektup gondermiş. Aramızda hicbir tatsızlık yaşanmadı, dostca ve iki taraf ortak ayrılık kararı aldık demiş.
Gecen sezon, diziyi bariz şekilde Burhan Altıntop (Engin Gunaydın) sırtlamıştı. O kadar başarılı bir karakter yaratmıştı ki, kimsenin yokluğunu aratmamıştı. Burhan, gidenlerin acığını tek başına kapatmıştı. Şimdi işi iyice zorlaşacak. Kendi rolu de dahil olmak uzere tam beş kişilik oyun cıkartmak durumunda kalacak. Avrupa Yakası ekibine son bir kez daha Burhan'a gozunuz gibi bakın diyorum. Bu soylediğim artık bir tahmin olmaktan coktan cıktı Burhan da giderse, Avrupa Yakası'nı kimseler seyretmez, adım gibi biliyorum.

Merak ediyorum...
Avrupa Yakası meselesini musaadenizle ortaya bir soru atarak bitirmek istiyorum. Bir dizi her sezon neden birkac oyuncusunu kaybeder? Millet oturmuş, seyircisini bulmuş yapımlarda rol almak icin adeta takla atarken, Avrupa Yakası'nın kadrosunda neden surekli bu eksikler? Parasal konularda anlaşmazlık cıktıysa tamam, anlarım. Ama oyuncuları bile diziye olan inanclarını yitiriyorsa, işten soğudularsa, merak ediyorum acaba onları yeni sezonda kim seyreder?