Yahoo Finance’in duzenlediği bir zirveye konuk olan ABD’li perakende devi şirket Walmart’ın CTO’su Suresh Kumar, kripto paralar ve dijital varlıkların kendi sektorlerinde ilerleyen donemlerde her şeyin merkezinde yer alacağını belirtti.
“Alışkanlık artık hızla değişiyor” Muşterilerin odemeleri cevrim ici şekilde sorunsuz yapabilmesinin onemine değinen Kumar şunları soyledi:
“Kripto paraalr muşterilerin işlemlerinde onemli bir rol oynayacak. Onlar icin odemelerin sorunsuz ilerlediğinden emin olmalıyız. Boylece burada bir değer ortaya cıkacaktır. Dijital varlıklar ile kripto paraların hem sanal hem de cevrim ici dukkanlarda kullanılacağını duşunuyorum. Alışkanlıklar artık hızla değişiyor. Canlı yayınlar, sosyal medya ve metaverse icin kullanım alanları gelişiyor. Odeme metodları acısından da artık yeni geliştirmeler ortaya cıkacak. İnsanlara sunulan secenekler artacak”
“Bu teknolojik atılımın ateşleyicisi olacak” Kumar ayrıca şirketin teknoloji yatırımlarını, muşteri deneyimini iyileştirme ve tedarik zincirinde verimliliği artırma da dahil olmak uzere uc temel alana odakladığını da soyledi:
“Şirket icinde inanılmaz bir bilgi işlem gucu bulunuyor. Dunyadaki dili tanımlayabilen bilgisayarlarımız var. Tum dunyanın santim santim haritasını cıkardık ve bunu bilgisayarlarımıza gectik. Nesneleri tanıyabilen bilgisayarlarımız var. Tum bunlar, bir sonraki teknolojik atılımın ateşleyicisi olacaklar”
3 senede 5 bin teknik calışan aldı 2019’da Walmart’ın ilk CTO’su konumuna gelen Kumar, adeta bir teknoloji devrimi başlattı. 3 sene icinde 20 bin kişiyi işe alan CTO, 5 bin kişilik de bir teknoloji calışanını Walmart bunyesine kattı. Kumar doneminde Walmart ayrıca Atlanta ve Toronto’da da teknoloji merkezleri kurdu.