10 civarında gocmen bitap şekilde bulundu. 50 civarında gocmen bolgeden toplanarak gozetim altına alınırken polis bolgeye dağılan gocmenleri arıyor.
Kucukcekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kucukcekmece'de yabancı uyruklu kişilere ait olduğu ifade edilen 13 cesedin bulunmasına ilişkin, ''Maalesef burada bir insanlık dramı var'' dedi.
Yeniay, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı acıklamada, ''Maalesef burada bir insanlık dramı var. Sabah saat 04.30 sıralarında Van'dan cıktığı ifade edilen yaklaşık 140 civarında gocmeni taşıyan bir TIR'ın bolgemize gelip 13 olu gocmen ile diğerlerini bırakarak kactıkları noktasında bilgi var'' diye konuştu.
Sabah saat 07.30 civarında olayı oğrenen emniyet gucleri ve savcılığın olay yerine intikal ettiğini dile getiren Yeniay, şunları soyledi:
''Geldiklerinde 13 gocmenin olduğunu tespit etmişler. Yaklaşık 10 civarında gocmenin de bitap ve halsiz oldukları gorulmuş. Bunların cevre hastanelere sevk işlemleri tamamlanmış durumda. 50 civarında gocmen bolgeden toplanarak gozetim altına alındı. Bir o kadar gocmenin de havadan ve karadan aramalarla toplanmasına calışılıyor.''
Olen kişilerin cinsiyet ve yaşlarıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirten Yeniay, ''13 gocmenin insanlık dramı neticesinde hayatlarını kaybettiğini biliyorum'' dedi.
Gocmenlerin coğunluğunun Pakistan ve Burma vatandaşı olduğunu bildiğini de anlatan Yeniay, olumlerin havasızlıktan kaynaklandığını soyledi.
Bu arada cesetler, Adli Tıp Kurumuna ait araclara konulurken, gocmenlerin eşyası uzerinde calışma yapılıyor.
haber7.com
Kucukcekmece'de insanlık dramı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kucukcekmece'de insanlık dramı