Arac hakkında biraz bilgi vereyim size. 2008 model, 2500cc, 170HP, 125kw, 403Nm'ye sahip bir arac kendisi. 4 silindir ve en son hızı fabrika verisi olarak 170km/h fakat ben 160'ı cok rahat gordum. 0-100 11.8 saniye. 6 aylık MTV vergisi 1.035TL.
Aracı illa ki gormuşsunuzdur. Heybetli bir duruşu var bu arabanın. Bir de kullandığım arabada All-Terrain lastikler olduğu icin beni ayrı bir heyecanlandırdı. Duruşu her turlu dağı taşı guc kaybetmeden takır takır cıkar gibi duruyordu. Fakat maalesef bana istediğim performansı vermedi. Aracın net ağırlığı 2041KG, aracta 5 kişiydik. Etti 2300. Bilemedin 2400 olsun.
4x2 modunda gucu daha fazla hissettiriyordu. 60 km/h hıza kadar aracın gucunu hissediyorsunuz fakat 60'dan sonra aracta bir olme gibi bir şey oluyor. 1 viteste verdiği 400nm etkisi ile 4. viteste 400nm aynı değil buna her turlu iddiaya girebilirim. 1999 model turbosuz 1.5 88 beygir aracla(aşırı yukle) 100 ile cıktığım bayırı bu aracla 4x2 modunda 110 4x4H modunda ise en fazla 120 ile cıkabildim. Aracın Sunroof'unda arka tarafı kaldırma seceneği varken on tarafı kaldırma seceneği yok. Koltuk ısıtmaları cok yavaş calışıyor. Arabanın sesi muazzam. Turbo'yla karışmış vaziyette 2500CC sanki 5000CC gibi duyuluyor. Ustune calışıldığı belli. Bayır yukarı o kadar basmama rağmen arabada ısınma derdi falan hic olmadı ibre ortaya hic gelmedi. Dizel araclarda fan ne kadar hızlı donerse o kadar iyidir belki ondandır. Aracın yakıt tuketimi fabrika verisine gore 10.9LT, ben ne kadar yaktığına bakmadım.
Frenlere gelecek olursak, aracın frenleri rezalet. Rezalet ustu rezalet. Dibine kadar basıyorsunuz arac 60'dan 20'ye 3 saniye duruyor. Bu beni rampalarda cok korkuttu. Bu gibi aracların arka frenleride kampana yerine disk olsa keşke. Ses sistemi kotu değil, fakat iyi de değil. Koltuklar rahat, guzel bir derisi var. Mercedes'lerin kedi gozlerdeki derisine cok benziyor. Aracı arazide deneme şansım olmadı, eminim asıl gucu oralarda gosterir. Fakat siz bir inşaat muhendisi iseniz ve calıştığınız yere 300-400KG ağırlığa sahip şeyler goturuyorsanız bu arac bu gibi işlerde kullanılması gereken bir arac değil(bence). Fakat Toyota'nın HILUX'lerinden her halukarda iyi bir arac. Fakat değinmek istediğim başka bir konu var. Şanzımanı adamın kafasını karıştırıyor