Merhabalar, yakın zamanda bir arac almayı duşunuyorum fakat cok da fazla bilgili olmadığım icin bazı şeyleri sormak istiyorum. Orneğin piyasası 50.000₺ olan bir aracın 7.000₺ hasar kaydı varsa bu aracı 35.000₺ - 40.000₺ gibi fiyatlardan satıyorlar veya aracta değişen parca varsa misal camurluklar yine aynı şekilde arac değeri duşuyor. Ben biniciyim, al sat duşunmuyorum, bir arac aldığım zaman altımda o arac can verene kadar kullanmak istiyorum. Bu hasar kaydı vs. gibi durumların ne gibi bir etkisi var da bu kadar fiyatını duşuruyor acaba? Arac yururunde bir sorun oluşmadığı surece bana cok mantıksız geliyor.

Bir de son olarak bir aracın cekme belgeli olması neyi değiştirir? Yani maliyeti neyse verip aracın cekme belgesini kaldırtsam binek olarak kullanmaya devam etsem mesela. Bu tip ekstra durumlar icin kafam gercekten allak bullak. Adam araca boya yaptırmış, arac boyalı diye fiyatı duşmuş, e araba cicek gibi olmuş ama en azından eline yuzune bakılıyor? Kilometresi cok yuksek, 370.000km yapmış arac, adam diyor ki 70.000km once sıfırdan motor yapıldı ama aracın normal piyasası 70.000₺ iken adam 65.000₺'den koymuş misal, iyi de arkadaşım sen o araca sıfır motor yaptırmadın mı neden fiyatı duştu ki? Bu konularda gercekten fikre ihtiyacım var, bilincsiz bir şekilde arac almak istemiyorum.

Butun bu sorularımı cevaplarken de lutfen aracı yalnızca binek olarak alacağımı, al/sat duşunmediğimi ve alacağım araca omrumun ve arac omrunun yettiğince binmek istediğimi goz onunde bulundurarak cevaplayın, şimdiden teşekkur ederim. Araba takla atmış adam hasarlı tum parcaları değiştirmiş ama aracın fiyatı 10.000₺ duşmuş, arkadaşım sen hasarlı parcaları değiştirip onarmışsın neden ya neden