5 DSP'li vekil CHP'li Kılıcdaroğlu'nun secim kampanyasına destek verdikleri icin disiplin kuruluna sevk edildi
29 Mart yerel secimlerinin ardından Demokratik Sol Parti’de sular durulmuyor. DSP’de Eskişehir Milletvekili Tayfun İcli, İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, İzmir Milletvekili Recai Birgun, Ankara Milletvekilleri Emrehan Halıcı ve Mucahit Pehlivan'ın ihrac istemiyle disiplin kuruluna verildiği bildirildi.
İcli, disiplin kuruluna verilmelerine sert tepki gostererek, toplanması gundemde olan olağanustu kurultayda DSP Genel Başkanlığına aday olduğunu bildirdi. İcli, “Kimse Genel Başkanın sectiği delegelerle Kurultaya gitmeyi goze alamaz ama ben hodri meydan diyorum ve genel başkanlığa adayım” dedi. dı Disiplin Kurulu’na verilen isimler arasında gecen Ankara Milletvekili Mucahit Pehlivan “Bunlar partiyi Ecevitsizleştirme gayretleri. Ancak zaten Ecevit’in olmadığı yerde biz de olmayız” dedi.
İcli, Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine sert tepki gosterdi. İstanbul Milletvekili Ahmet Tan’ın İstanbul’da Kılıcdaroğlu’nun secim otobusune cıkmasının bedelinin kendisine de odettirilmek istendiğini kaydeden İcli “Ahmet Tan secim otobusune cıkmasına rağmen benden de kurtulmaya calışıyorlar anlaşılan. DSP’ye ihanetle suclanıyorum. Ben her kademede gorev yaptım. Ecevit doneminde gorev yaptım. Nasıl boyle bir şeyle suclanabilirim” dedi. Mustafa Sarıgul’un partiye katılmasına tepki gosterdiğini, aday belirleme surecinde bazı il ve ilcelerdeki aday belirleme calışmalarına karşı durduğunu belirten İcli, orgutlerden ‘Kurultay talepleri’ gelmesine rağmen, ‘Durum secime gidiyoruz’ dediğini kaydetti. İcli, “Anladığım kadarıyla bu talepler yonetimin kulağına gitmiş. Hodri meydan diyorum. Bu kurultayda iddialarını ispat etsinler. Ben de onların ne kadar ilkesiz ve tutarsız davrandığını ortaya koyayım.” diye konuştu. Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine parti orgutlerinin sessiz kalmayacağını ifade eden İcli, “Genel başkanın sectiği delegelerle kurultaya gitmeyi kimse goze almaz ama ben hodri meydan diyorum ve genel başkanlığa adayım” dedi.
“ECEVİT’İN OLMADIĞI YERDE BİZ DE OLMAYIZ”
Adı ihrac istemiyle Disiplin Kurulu’na verilen isimler arasında gecen Ankara Milletvekili Mucahit Pehlivan da, kendisine iletilen herhangi bir bilgi olmadığını kaydetti. Pehlivan, “Buna gucleri yetmez, ancak yine de boyle bir şey yapıyorlarsa bu secimdeki hatalarını gozlerden kacırmak icin bizi partiden uzaklaştırmaya calıştıkları icindir. Hadi bizi uzaklaştırdılar diyelim, Ecevit’i partiden nasıl uzaklaştıracaklar. Bunlar partiyi Ecevitsizleştirme gayretleridir. Ancak zaten Ecevit’in olmadığı yerde biz de olmayız” diye konuştu.
DSP'de 'Kılıclar' cekildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- DSP'de 'Kılıclar' cekildi