Yakın zamanda konu actım ancak pek yanıt alamadım. Benim aracım 1.4 2000 model bir Peugeot 206 ve aracımın ağır bakım zamanlarının geldiğini duşunuyorum. Yakın bir zamanda aracın yağını ve filtrelerini değiştim. 10W40 yağ koydular ancak tum sitelerde 5W40 oneriliyor. Birdahaki değişimimde castrol magnatec kullanmayı duşunuyorum sizce alınır mı? Başka onerilerinizi beklerim. Bir de aracı ikinci el aldım ve trigerinin yakın bir zamanda değiştiğini duşunmuyorum cunku triger kısmından kotu sesler geliyor. İnternetten okudum ve cok yuksek ihtimal triger değişim zamanı gelmiş. Sizce trigeri internetten sipariş etmem mi daha iyi olur yoksa direk Peugeot teknik servise yaptırmak daha mı mantıklı? Bir de direksiyon hidrolik yağını da değiştirmek istiyorum.
Motor yağı olarak magnatec stop-start 5W-30 C2 hidrolik direksiyon icinde atf dex II multivehicle bunu oneriyor. 1 litre benim aracım icin yeterli midir? Bu gosterilen yağları alınır mı? Trigeri direk Peugeot teknik servisinde mi değişmeliyim yoksa internetten alıp ben mi ustaya getireyim yardımcı olursanız sevinirim. Bir de fren sistemi icin brake fluid dot 4 oneriyor. Hazır değiştirmişken bunu da değiştirmeli miyim? Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler.
Peugeot 206 yağ bakımı
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Peugeot 206 yağ bakımı