Arkadaşlar merhaba,

Otomobil alma planım var fakat tur konusunda aklımda bazı soru işaretleri mevcut. Oncelikle uzun zamandan beri hayalimdeki arac Mercedes A180 idi (Renault motoru olduğunu biliyorum) fakat bu yaz 15 yıl aradan sonra Rize'ye gittim ve orada inanılmaz engebeli yollarda otomatik vites Nissan Qashqai kullandım. Eğer bir hachback alırsam onu kesinlikle yaylaya cıkartamam. Bu bağlamda Crossover veya SUV araclara bakıyorum.

Ote yandan sizden şunun da değerlendirmesini istiyorum: yılda bir kez yazın Rize'ye gitmek icin SUV alınır mı? SUV alınırsa İstanbul trafiğinde ne gibi bir avantajı/dezavantajı olur?

Hoşuma giden bazı modeller ise şu şekilde:
Totoya CH-R Yol sesi alıyor​
Şanzıman spotif suruşte afallıyor​
İc tasarımı kotu​
Bagaj hacmi kucuk​
Nissan Qashqai Teknolojisi eski​
İceri su almış​
Konforlu değil​
Ses alıyor iceri​
Peugeot 3008 Teknolojisi yeni​
Yalıtımı iyi​
Yol tutuşu kotu​
Tavsiye edilen diğer modeller:
VW T-Roc Tasarımını beğeniyorum​
Hyundai Tucson Peugeot 2008 Seat Ateca Honda HR-V 1.5 i-VTEC Executive Citroen C5 Aircross Ford Puma Ford Kuga Subaru XV Diğer model tavsiyelerinize de acığım.
Kesinlikle otomatik vites olmalı. AWD/4WD cok şart değil. Dizel araclar bitiyor, sanırım benzinli almam gerek ama Hybrid de olur. Yakıt tuketimi nispeten duşuk olsun ama ana kriterlerimden biri değil. Aracın dış goruntusu kesinlikle onemli. Yukarıdaki uc aracın tasarımını da beğeniyorum. İkinci el alacağım muhtemelen. Butce max. 300K gibi. Şimdiden vaktinizi ayırdığınız icin teşekkurler. Gec olduğu icin sonra da yazabilirsiniz. Ben konuyu takibe alıyorum.

Gelen tavsiyelere gore konuyu guncelliyorum.

Kendime notlar:

Son guncelleme: VW T-Roc modeline goz atacağım. Tasarımını da beğeniyordum zaten. C SUV yerine B SUV İstanbul trafiği icin daha iyi olabilirmiş, bakılacak.