Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda Canakkale'den İstanbul'a bir yolculuk planlıyoruz. Gecerken Tekirdağ gibi şehirlere de uğrayacağımız icin aracla gitmek daha mantıklı geldi. İlk once aracımla ilgili bilgiler vereyim;
Aracım citroen C-elysee 1.2 vti. 2013 model ve benzinli. Bakımlarını duzenli olarak yaptırıyorum.
Ben de pek deneyimli bir şofor sayılmam. Beş yıldır arac kullanıyorum ancak kucuk şehir ve 1-2 saatten fazla uzun yola duşmedim. Sorularıma gelirsek;

1-) kime bu seyahatimden bahsetsem "İstanbul trafiğine girme", "İstanbul trafiğinde yapamazsın" gibi şeyler duyuyorum. Ne kardeşim bu İstanbul trafiği? Herkes aynı şeyi soyluyor. Kimseyle konuşmadan once cok rahat giderim diyordum, yemin ederim insanlar gozumu korkutuyor... Ek olarak aracı sadece İstanbul'a gitmek icin kullanacağım. İstanbul icinde aracla gezmeyeceğim.

2-) yola cıkmadan once aracın nerelerine baktırmam gerekir? Ya da gerekir mi?

3-) aracım ortalama şehir ici 100 Km'de 6 litre, uzun yol 100 Km'de 4.5 litre yakıyor. Ancak tabii ki her zaman boyle olmuyor. Az yaktığı da cok yaktığı da oluyor. 450 km yol gideceğim. 50 litrelik bir depoyu doldurarak git gel yapabilir miyim? (900 km)

4-) gece veya gunduz yolculuğu bir fark yaratır mı?

5-) 15 Temmuz şehitler koprusu(İstanbul ici Avrupa-Asya bağlayan) ucretleri nasıldır?

Teşekkurler.