Vites gecişlerinde zorlanma
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Vites gecişlerinde zorlanma
-
18-10-2022, 09:05:51Merhabalar arkadaşlar, Volkswagen Polo 96 model araca sahibim. Gecen hafta aracım ile İstanbul - Edirne arası git-gel yaptım. Yolculuk boyunca hic bir sıkıntı yaşamadım lÂkin eve varana kadar. Evin onunde arabayı durdurduğumda sol on tekerleğin oradan (ama tekerlekten değil) ilginc sesler almaya başladım, sesi tarif etmem gerekirse; sanki paslı bir pervane gibi bir şey var donup donup duruyor sağa sola carpa carpa cok aşırı paslı bir ses geliyordu aractan. Ertesi gun bir ustaya goturdum, sesin debriyaja basarken veya bas cek yaparken cıktığını fark ettik ve bana baskı balatadan geliyor ses değişmesi lazım dedi. Biraz da maliyetli olduğu icin hemen orada değiştirttiremedim beni yolda bırakır mı bu olay diye sordum hayır bırakmaz dedi. 1-2 hafta icerisinde baskı balata değişimini gercekleştiririm diye planladım kafamda. LÂkin aradan biraz zaman gecince(cok aktif kullanmadım aracı) vites gecişlerinde aşırı bir zorlanma olduğunu fark ettim. 1.vitese araba bir turlu gecmiyor, gecerse ise takılıyor ne boşa alabiliyorum ne 2 ye atabiliyorum, debriyajdan ayağımı cekip tekrar basarak iyi kotu idare ettim eve gidene kadar, lakin bunu her zaman yapmıyor vites gecişleri yağ gibi her vitese cok kolay bir şekilde geciyor lakin bazen takılacağı tutuyor bu sefer vitesi hic yerinden oynatamıyorum 1.viteste takılıyor 2'ye atmaya calışıyorum gecmiyor sonra boşa atmaya calışıyorum bi anda tak diye geciyor ve sonrasında kendi kendine vites 2'ye geciyor. İnternette ceşitli kaynaklardan araştırma yaptım. Baskı Balata bitik durumdaysa vites gecişleri daha kolay olur, rahatsız edici bir şekilde yumuşak olur diye yazılar okudum. Yarın veya eversi gun baskı balata değişimi icin ustaya gotureceğim arabamı lakin bir fikir sahibi olmak icin hic yoksa biraz icim rahatlasın diye buraya yazmak istedim.(Bugun Pazar olduğundan mutevellit hic bir yer acık değil, buraya yazacağına bir ustaya gotur arabanı dememenizi rica ederim.) Sizce arabamda baskı balata'dan daha ote bir şeyler mi var? Yoksa baskı balata değişiminden sonra duzelecek midir?