Merhaba arkadaşlar.

Uzun bir suredir aile aracı olarak SUV almak istiyoruz (daha cok babam kullanacak) ve hem fiyat olarak hem de donanım, genişlik ve yakıt tuketimi olarak ihtiyacımızı karşılayan model olan 3008'i gozumuze kestirdik. Birkac kere bayiyle konuştuğumuzda bize surekli 3-6 aylık tarih veriyorlar, surekli muşteri sırası olduğundan bahsediyorlar. Bir de İnternet'ten şu şekilde mağdur olanlar olmuş. İnsanlar ileri tarihli sipariş vermiş, gelen aracları guncel kur ve fiyatlardan yansıtmışlar ve bu da anlaşma icerisinde yokmuş. Geri donuş, destek, muşteri memnuniyeti ve hizmet olarak da yerlerde surunduklerini okudum, mağdur olduklarıyla kalmış coğu kişi.

Peugeot bayileri getirdikleri aracları galericilere satıyorlar ve galericiler de sıfır fiyatının ustune 20-30 bin koyarak sarı sitede satmaya calışıyor. Oyle depolama yapmışlar ki adamlar renk seceneği bile sunuyor, yazıktır. Bizi bu kan emicilere maruz bırakan Peugeot bayilerine de yazıklar olsun demekten başka bir sozum yok.

3008 gayet başarılı bir model ancak bu tarz şeylerden sonra iyice beni soğuttu. Farklı bir modele, Japonlara yonelesim geliyor ama onlarda da orta yolu bulacak bir model keşfedemedim. Bir de distrubitor ve yerleşim olarak tutulmamasının hazin sonucunu odemek gibi bir olay da var.

NOT: 3008'in dolu modelini, 1.5 motorlusunu duşunuyoruz bu arada.

NOT 2: 4x2'ye SUV diyesim gelmiyor valla. Şeytan diyor git Japon 4x4 al gercek SUV deneyimi yaşa ama babamla fikirlerimiz uyuşmuyor.